13 maart 2013

Kletskoppen

Thuis is al meerdere keren gevraagd of ik toch eens kletskoppen kon maken. Leek me een lastig iets, dus maar uitgesteld. Tot ik ze nodig had voor een toetje, ze niet in huis had en geen zin had om naar de winkel te gaan. Wat doe je dan? Juist.... ze zelf maken.
Ik vond het recept hier, simpel recept en makkelijk te volgen. Moet wel eerlijk bekennen dat ik schrok van de grote hoeveelheid suiker en stroop. Misschien dat ik ze nog wel eens maak, maar dan een variant met veel minder suiker en een ander soort stroop. 



Als je ze bakt zorg ervoor dat je ze lang genoeg bakt en ze goed bruin zijn, anders is het centrum nog taai. Ze zijn goed als ze donkerbruin zijn. Blijf erbij staan, want de grens tussen goed bruin zijn en verbranden is erg dun.




Recept Kletskoppen
ongeveer 20 stuks

90 gram suiker
90 gram roomboter
90 gram amandelen of amandelmeel of een combinatie van beide
90 gram bloem
120 ml keukenstroop

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de amandelen zeer fijn.
Mix de suiker en de boter tot een romige massa.
Voeg dan de bloem en de stroop toe.
Mix dit goed door elkaar.
Voeg als laatste de gehakte amandelen en/of amandelmeel toe.
Rol het deeg in een stuk folie en leg het voor ongeveer een uur in de vriezer.
Snijd dunne plakken van het deeg en leg deze met een flinke tussenruimte op de bakplaat, ze lopen namelijk helemaal uit tot dunne koekjes.
Bak de koekjes in 6 tot 10 minuten dun en gaar.
Je zou als de koekjes nog warm zijn ze op kunnen rollen of er een ander vormpje van kunnen maken.
Laat ze verder afkoelen op de plaat.

Smakelijk!







8 opmerkingen:

  1. dat ziet lekker uit..ik probeert in de weekend iets lekkers te kokkerelen..met een fulltime baan zou ik zo graag willen dit soort dingen meer gaan doen maar geeft niet...is wel een inspiratie om dit te lezen...groetjes en Gods zegen...soraya

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Soraya
      Lastig als je inderdaad veel en hard werkt, dan hou je weinig tijd over om echt te kokkerellen!
      Komt misschien wel weer eens en de weekenden koesteren wat koken betreft.
      Groetjes

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Iets voor je zoon Aritha? Zijn simpel te maken en ik vond 't erg leuk om te doen.
      Omdat ze zo uitlopen in de oven, zo leuk om te zien! ;)

      Verwijderen
  3. Lijkt me reuze lekker.
    Deze zien er ook super uit.
    Dank je wel voor het recept.
    Knuf
    Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker. Maar ze zijn altijd keihard!

    BeantwoordenVerwijderen