23 mei 2013

Cruesli voor door de yoghurt

Er word hier vaak ontbeten met (Griekse) yoghurt met daarin noten, cruesli of muesli. Deze mixen maak ik ook zelf, klik hier voor de recepten. Ik vind het leuk om geregeld wat anders te maken, zodat we kunnen variëren met smaken. 

Laatst was ik havermoutkoekjes volgens een nieuw recept aan 't maken en die dreigde te mislukken. Had toen al bedacht dat als ze zouden mislukken, ik ze zou verbrokkelen tot cruesli. Maar ze mislukte niet... toch leek 't me lekker om ook zo'n soort cruesli te maken.


Ik ging aan 't proberen en dat werd me toch lekker.... mmmmm. Voor GOK, is het oranje, maar als je bv al op gewicht zit kan je dit gerust nemen. Het is per portie net iets te hoog in de koolhydraten, maar nog altijd veel lager dan in gekochte cruesli's.

Ik neem het in ieder geval wel ;), dan 's middags of 's avonds maar wat minder koolhydraten. De jongens vinden het erg lekker om van te snoepen....en waarom niet..


Recept Cruesli voor door de yoghurt

1,5 weckpot vol


50 gram lijnzaad
30 gram havervlokken
75 gram havermout
40 gram volkorenmeel
150 gram noten (ik nam amandelen en hazelnoten)
65 gram cranberry's
80 gram honing
60-80 gram boter

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg een bakpapiertje of bakmatje op de plaat.
Hak de noten in grove stukken.
Snijd de cranberry's doormidden.
Doe alle droge ingrediënten in een grote kom.
Smelt de boter in de magnetron, 30 sec. op vol vermogen.
Laat ook de honing nog wat vloeibaarder worden in de magnetron.
Roer dan de honing en de boter door de droge ingrediënten.
Kneed er dan vervolgens met je handen door, zodat je wat grovere stukken krijgt. (net alsof je een kruimeldeeg maakt)
Leg alles op de bakplaat en druk het een beetje aan.
Bak het in een half uur goudbruin in de oven.
Schep halverwege de tijd alles even goed om.

Eet smakelijk!














7 opmerkingen:

  1. Hmm... Ik ben echt een yoghurt-met-cruesli-ontbijtster. Ik ga deze ingrediënten op mijn boodschappenlijstje zetten, voor meer gezonde cruesli! Thanks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammieeeeeeeeeee ik bewonder elke keer weer die leuke ideetjes die je hebt.
    Dank je wel voor het delen er van.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amandelen en hazelnoten eruit, dan is het een perfect recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Annemieke, wat leuk! Ben benieuwd wat je er van vind!
    @Wil, bedankt voor de complimenten en ik doe 't graag! en die ideetjes onstaan als vanzelf ;)
    @Jedidja, lust je geen noten of allergisch? Opzich zou je hem zo aan kunnen passen dat je 't wel lust!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De mijne staat nu in de oven ,ben benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmm, lekker cranberries past echt bij de winter

    BeantwoordenVerwijderen