28 mei 2013

Kaassticks

Dit recept kwam ik tegen in het blaadje van de plus. Het leek me heerlijk... sterker nog het is heerlijk!

Lekker voor bij een salade en een mosterd-honingdressing.

Recept Kaassticks
6-8 stuks

stuk kaas
50 gram bloem
1 theelepel paprikapoeder
1 ei
50 gram paneermeel
olie of boter

Snijd dikke plakken van minimaal 2 cm dik af van het stuk kaas.
Snijd ze nog eens doormidden.
Klop het ei los.
Zet 3 bakjes klaar, 1 met het paneermeel, 1 met het ei en de andere met de bloem en het paprikapoeder.
Wentel de stukken kaas eerst door het bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel.
Leg de kaassticks op een bord en leg ze minimaal een kwartier in de vriezer.
Verwarm de olie of boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de kaassticks goudbruin. 
Bak de kaas ongeveer 5 minuten, tot de kaas zacht aanvoelt.
Bak het niet te lang anders loopt de kaas uit de paneerlaag. 

Eet smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. yummie...maak ze ook wel, iets anders, maar het is heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben wel erg benieuwd hoe jij ze dan maakt?? Ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe recepten! ;)

      Verwijderen