Onze jongens zeggen wel eens:
mama maakt als ons brood,
maar wij mogen ook weten dat we
voor ons dagelijks brood afhankelijk
zijn van Onze Vader!
Van dit brood maak ik er wekelijks 2-4. Ik bak het, laat het afkoelen, snijd het en dan gaat het gelijk de vriezer in. Dit recept lukt altijd en is erg lekker. Ik hou me ondertussen niet meer helemaal aan het orginele recept. Het is een recept voor een brood met pompoenpitten, maar ik doe er vanalles door heen. Er gaat altijd lijnzaad doorheen. Daarnaast varieer ik ook met zonnebloempitten, pompoenpitten, havervlokken en soms een mix van alles wat. Soms voeg ik wat moutpoeder toe en word het dus een echt donker brood om te zien. Andere keren versier ik het brood weer met wat zaden en pitten op de bovenkant. Het brood wordt gebakken zonder ei, boter en melk, die maken de broodkorst wat zachter. M'n mannen houden meer van een harde korst en daarom koos ik al basis recept dit recept zonder ei, boter en melk.Dit scheelt trouwens ook in de kosten. Hieronder geef ik de verhoudingen die ik gebruik voor ons brood, voor de bereiding heb ik een link geplaatst naar het orginele recept.
Recept van Ons dagelijks brood
1 brood
250 gram tarwebloem (je kan ook een combinatie van speltmeel/bloem gebruiken)
330 gram volkorenmeel
75 gram pompoenpitten of andere zaden en pitten
330 gram volkorenmeel
75 gram pompoenpitten of andere zaden en pitten
25 gram lijnzaad7 gram droge gist
360 gram lauwwarm water
40 ml olijfolie of roomboter
11 gram zout
broodbus van 30 cm, ingevet
360 gram lauwwarm water
40 ml olijfolie of roomboter
11 gram zout
broodbus van 30 cm, ingevet
Voor de bereidingswijze... klik hier
Eet smakelijk!
Jou broden zien er geweldig uit en lijkt me reuze lekker.
BeantwoordenVerwijderenEn ja, ons geestelijk dagelijks brood, mogen we ontvangen van Onze Vader. Simpel even de bijbel open slaan en lezen, en onze voeding komt tot ons
Slaap lekker en veel zegen!!
Liefs
Wil
Dank je! Bijzonder he dat voedsel wat altijd voorhanden is!
BeantwoordenVerwijderenWauw ik ga echt is aan de slag. Ik wordt helemaal enthousiast van je recepten!!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen! Succes Dorien ;)
VerwijderenHey hoi, kan ik dit recept qua hoeveelheid ook in de broodbakmachine gebruiken of vraag ik nu iets heeeeel raars? Ik heb namelijk (nog) geen broodbus.
BeantwoordenVerwijderenNee hoor je vraagt niks raars!
VerwijderenJe kan zonder problemen dit in een broodbakmachine doen!
Rare vraag van mijn kant.... Ben je Dorien van school?
Groetjes Ilse
Oh top! Dan ga ik dat eerst is proberen ;-)
VerwijderenEnne yep, van school ;-)
Ben benieuwd!
VerwijderenOh leuk,... Dacht er zijn vast meer Doriens in Nederland ;)
Groetjes
Hihi ja meer Dorien's vast wel. Maar anders had ik je gister ook niet kunnen dollen met de E-pepernoten ;-)
BeantwoordenVerwijderenHahahah dat klopt, wist wel dat je mee las, maar wist niet of jij deze reactie achter liet... Lezen, betekend niet reageren voor veel mensen ;)... En met ruim 1000 lezers per dag... Tja zou 't zo maar kunnen zijn dat een andere Dorien reageert. ;)
BeantwoordenVerwijderenDa's waar! Ruim 1000 joh? Gaaf!!!
VerwijderenZeker gaaf! Ha je hebt je foto veranderd :)
VerwijderenHeel duidelijk zo hoor
;-)
VerwijderenDit ziet er heerlijk uit! Motiveert me nog meer om mijn eigen brood te gaan maken.
BeantwoordenVerwijderen