Ja je leest het goed.... Andijvie SOEP!
Ik moest zelf ook even 2 keer kijken voor ik het geloofde, maar toch zag het er aantrekkelijk uit.
Hoe ik hier bij kom het te maken?
We zijn allebei ziek en hebben een erge zere keel (keelontsteking misschien?). Al het eten staat ons niet aan. Ik had wel een krop andijvie liggen die echt op moest, maar het idee alleen al van een prakkie.... nee dat ging hem niet worden. Maar wat dan wel met die krop andijvie... Dus ik heb op google gezocht naar andijvie en kwam zo een recept tegen voor andijvie soep... Eerst weggeklikt, maar toch maar weer opgezocht...Manlief zei:"probeer maar", dus dat hebben we gedaan.
Dacht eigenlijk dat het niet lekker zou zijn, maar dat viel dus even mee zeg. Het is echt lekker, eerst even raar om andijvie terug te proeven in soepje. Maar erg lekker! Het orginele recept bevatte aardappel, dat wilde ik niet. Ik paste het recept aan, zodat hij geschikt is voor GOK. Lekker alternatief voor als je geen prakkie wilt eten, maar toch gezond. Nog een voordeel het is snel gemaakt! Met 20 minuten zit je aan tafel.
Recept Andijvie-soep
2 personen
500 gram gesneden andijvie (woog het pas toen het gesneden was en er deel voor de jongens af was, die aten een prakkie andijvie. Dus geen idee wat het ongesneden woog)
500 ml water
1 ui
1 teentje knoflook
100 gram creme fraiche
1 bouillonblokje (ik heb eindelijk E nummer vrije gevonden)
peper en zout
olie
4 zongedroogde tomaatjes
3 eieren
100 gram spekjes
2 eetlepels kruidenroomkaas
Snijd en was de andijvie (of maak de zak open)
Kook 3 eieren hard.
Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan.
Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes.
Bak de ui en knoflook in wat hete olie glazig.
Voeg het water en bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Pel de eieren en leg deze samen met de tomaatjes en de spekjes op een schaal.
Schep er ook 2 eetlepels kruidenroomkaas bij op de schaal.
Als de bouillon kookt, voeg je handje voor handje de andijvie toe en deze pureer je gelijk.
Als alle andijvie is toegevoegd blijf je even goed pureren om er zeker van te zijn dat alles fijn is.
Voeg de creme fraiche toe en laat deze in de soep smelten.
Warm de soep goed door en voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de soep ik borden en pak van de schaal van alles wat, zodat je een gevulde soep krijgt!
Je zou er een snee brood bij kunnen doen, maar zonder kan ook. Door de eieren vult de soep goed
Ik ben erg nieuwsgierig wie deze soep gaat maken! Wie durft? Laat je me het weten?
Eet smakelijk!
Eerlijk zijn, dit ga ik niet maken. Zal vast heerlijk zijn, maar dat gaan ze niet eten hier. Zo van die rare piepers, niks gepureerd, niks met room of zo iets dergelijks en al helemaal geen eieren in de soep.
BeantwoordenVerwijderenMaar ik vind het er lekker uit zien. Dat heb ik ook met courgette soep. maar ook dat willen ze hier niet.
Ach ja.
Knuf
Eerlijk zijn mag altijd ;) je zou natuurlijk jezelf kunnen verwennen. Deze of de courgette soep is redelijk makkelijk te maken voor 1 persoon.
VerwijderenGroetjes
Welke E-nummerloze bouillonblokjes heb je gevonden? Ben benieuwd naar...
BeantwoordenVerwijderenMisschien dat ik deze soep wel ga proberen. Ben onlangs lid geworden van Voedselteam en in het volgende groentenpakket zit een andijvie. Nog nooit eerder klaargemaakt.
zonnatura heeft groente bouillonblokjes zonder E- nummers
VerwijderenDeze week ga ik deze soep maken, want we hebben ontzettend veel andijvie in de tuin staan en van stamppot wordt niet heel veel gehouden. Bedankt voor het recept, ik laat je weten of het in de smaak is gevallen!;-)
BeantwoordenVerwijderenZo, dat heeft gesmaakt hoor! Het is een leuk alternatief. Heb er wel stukjes aardappel in gedaan en gehaktballetjes. En tot nu toe vonden ze het allemaal lekker, bedankt voor het recept!
VerwijderenDit weekend gemaakt. Heerlijk! Ben ook benieuwd waar je de bouillonblokjes zonder E nummers haalt. Groetjes sandra
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat 't in de smaak viel! Wij vonden 't ook verrassend lekker.
VerwijderenE-vrije bouillonblokjes haal ik bij een gezond en wel winkel. Die zitten bij hen in 't assortiment.
Je kan ook zelf bouillonpoeder maken. Dat recept is terug te vinden op m'n blog.
Hoi. Ik ben het resultaat nu aan 't eten; is heel lekker....
BeantwoordenVerwijderenAlleen heb ik geen staafmixer in huis, dus heb ik bijna mes + vork nodig.... ;-)!!
Ook heb ik er geen tomaten + kruidenroomkaas in gedaan omdat ik bang was daardoor een te dikke soep te krijgen....
Bedankt voor 't recept!!
Gr. een meisje dat soms ook lekker wil kokkerellen..... :-)!!
Leuk dat je 't lekker vind! Nog leuker dat je een berichtje achter laat :)
VerwijderenLeuk verjaardagskadootje misschien een staafmixer? Zijn niet zo heel duur meer.. Let er wel op dat je een mix gedeelte van RVs neemt dan kan je hem ook gebruiken in kokende vloeistoffen, wel zo makkelijk voor soep ed.
Liefs Ilse
Hallo Ilse,
BeantwoordenVerwijderenAfgelopen weekeinde heb ik groenekoolsoep gemaakt met ovengebakken kaas/komijncroutons en een klein reepje ovengebakken spek erop.
Zo eenvoudig en lekker.
Zelf de lastige eters vonden het lekker.
Een echte aanrader.
Ik ga de andijviesoep ook eens goed lezen en maken.
Indien je het recept wilt hebben hoor ik het graag van je.
Groeten van Sabrin
Sabrina; even corrigeren hoor.
BeantwoordenVerwijderenHoi Sabrina ;)
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt erg lekker! Zou je 't recept willen mailen?
Hansenilse@live.nl.
Ben ergggggg benieuwd
Liefs Ilse
Komt eraan
BeantwoordenVerwijderende mail naar dat adres kwam retour. Ik had hem gecopieerd en geplakt.
BeantwoordenVerwijderenOf is de H van Hans een kleine letter ?
wat raar het is het goede adres en die hoofdletter zou niet mogen uitmaken...
Verwijderenhier nogmaals
hansenilse@live.nl
heb je het nu ontvangen Ilse ?
BeantwoordenVerwijderenTip, je kunt er (voor de slanke lijn) ook een schepje huttenkase in doen ipv kruidenroomkaas.
BeantwoordenVerwijderenHeb hem net geproefd. Ik houd erg van andijvie, maar deze soep vind ik echt NIET lekker. Jakkes, volgende keer maar gewoon weer stamppot. de dingetjes van het schaaltje maakten het nog een beetje eetbaar, maar zou niet weten wat ik met de restjes moet.
BeantwoordenVerwijderenBeste anoniem, jammer dat je 't niet lekker vond... Ook uit bv de reactie hieronder blijkt maar weer... Over smaak valt niet te twisten. Bedankt voor je eerlijke reactie!
Verwijderenzeer smakelijk soep en wat zeer goed in mijn dieet past op de spekjes na
BeantwoordenVerwijderenBarry en daniele, bedankt voor jullie reactie! Fijn dat 't lekker was, je zou de spekjes kunnen vervangen door uitgebakken rookvlees, groetjes Ilse
VerwijderenOeh! Net deze soep gemaakt (voor de lunch) omdat ik nog een restje bouillon had en een restje andijvie. De zongedroogde tomaatjes en het ei heb ik weg gelaten. Die tomaatjes komen bij mij namelijk nooit op dus dan kan ik het weer weggooien (na weken in de koelkast te hebben gestaan) en ei... dat eet ik zoveel dat dat soms mijn neus uit komt ;-).
BeantwoordenVerwijderenMaar... Wat heb ik zitten smullen!!!! Echt super lekker!
Hopelijk heeft mijn schoonvader snel zijn tuin weer vol met andijvie want dan kan ik er lekker veel soep van maken! Mijn zoon van 5 vond het ook heerlijk! Was alleen wel een beetje uitgeschoten met het zout maar dat gebeurt de volgende keer vast niet. :-)
Bedankt voor het recept!!
Heerlijk hoor! Gisteren gemaakt, zonder roomkaas en gedroogde tomaatjes, maar met aardappelstukjes en gehaktballetjes. Het was een vrij stevige soep, maar heerlijk! Bedankt voor het delen!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je er iets mee kon! :)
Verwijderenoh ja, misschien handig om weten dat het af te halen is in sint-katelijne-waver
BeantwoordenVerwijderenUhm wat is af te halen Jan?
Verwijderenoei, eeste bericht is niet gepost geraakt.
BeantwoordenVerwijderenVoor wie zin heeft om de soep te proberen...
ik heb honderden jonge andijvie plantjes op overschot.
we delen uit!!
Dit is al een paar jaar mijn favoriete soep. Bedankt voor het recept :D Mijn vriend is ook fan.
BeantwoordenVerwijderen