7 juni 2013

Appel-kaneelcake


Een cake is altijd lekker. Op verzoek plaats ik dit recept, waar ik eigenlijk geen echt recept van heb ;). Ik maak geregeld appelcake en iedere keer is deze weer anders. Deze maakte ik voor 't huwelijksweekend! En daarom ook geen foto.

Recept Appel-kaneelcake
1 cake

200 gram roomboter
125 gram suiker
200 gram patentbloem
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
50 ml melk
2 appels
1 eetlepel kaneel
2 handjes gemengde noten

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in met olie of boter en strooi wat bloem in 't bakblik.
Snijd de appels is kleine blokjes en roer de kaneel erdoor.
Zorg er voor dat de boter goed zacht is.
Mix de boter met de suiker zacht en romig.
Voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit goed door.
Spatel de bloem en bakpoeder erdoor.
Schenk dan de melk erbij en mix dit goed door tot je een zacht en soepel beslag hebt.
Roer de appeltjes door het beslag.
Doe het cakebeslag in de cakevorm.
Druk de nootjes in het beslag. 
Hou er hierbij rekening mee hoe je wilt snijden, noten zijn lastig door te snijden en je hebt kans dat je ze alleen naar beneden drukt en de cake dus verpest is. Dus verdeel ze goed!
Bak de cake gaar en goudbruin in 60-65 minuten.

Geniet ervan!


2 opmerkingen: