17 juni 2013

Bloemkoolquiche


Er stond bloemkool op 't menu. Niet echt iets waar ik Hans blij mee maak, maar vooruit... afwisseling moet er zijn. Ik wilde die dag geen aardappels eten, dus eigenlijk wilde ik een quiche eten. Zie daar.... de geboorte van deze quiche ;)
Erg smakelijk en net als met alle andere quiches... het vult heel erg en heb de hele avond geen trek in iets anders. Daarnaast is het erg laag in de koolhydraten en dat wilde ik juist.
Hans vond het zo al een stuk beter te eten, dan een prakkie bloemkool ;) Dus deze komt vaker op 't menu! Voor de kinderen kook ik dan een wat losse bloemkool met wat aardappeltjes, zo eten we toch allemaal hetzelfde en zij eten liever geen quiche, dus perfect opgelost zo :)

Recept Bloemkoolquiche
2 personen

bloemkool voor 2 personen (beetje afhankelijk van hoeveel jullie eten, je zou ook meer kunnen maken en het als restje de volgende dag eten)
6 plakjes ontbijtspek (of katenspek of wat spekblokjes)
2 lente uitjes
oude kaas
2 eieren
100 ml slagroom
peper

Maak genoeg bloemkool schoon voor 2 personen en kook deze 5-6 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de plakjes ontbijtspek krokant en breek of snijd ze daarna in grove stukjes.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Rasp 50-75 gram oude kaas.
Roer de eieren los met de slagroom en de peper.
Giet de bloemkool af en doe dit in een ovenschaal.
Verdeel de spek en uitjes erover.
Giet het slagroommengsel erbij en verdeel als laatst de kaas erover heen.
Bak in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Het was heerlijk, ik heb het vandaag klaargemaakt.
    Alleen had ik geen spek in huis, wel gehakt.
    Mmmm! Super hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn els! Leuk om te horen en met gehakt kan 't vast ook.
      Dat is nou juist 't leuke aan koken, je kan 't maken naar je eigen idee en smaak!
      Groetjes Ilse
      Ps kom je soms uit Ridderkerk?

      Verwijderen