15 augustus 2013

Vakantie en eten....

Op vakantie en de reis erheen moet er uiteraard ook gegeten worden. 

Heenreis...
De eerste uitdaging was de heenreis. We zijn nog nooit zo ver geweest met de kinderen, het waren 7 rij-uren en we hadden 3 uur aan pauzes gerekend. Dat klopte aardig. Ik heb me voor we op vakantie gingen 't hoofd gebroken over wat we toch voor onderweg mee moesten nemen en hoeveel....
Uiteindelijk hadden we veel te veel bij ons voor onderweg, maar dat gaf niet, dat hebben we de dagen erna gewoon opgegeten. Wat ik merkte dat we vooral veel kleine hapjes aten. We hebben er wel voor gekozen om eigenlijk geen snoep onderweg te eten. Wel veel fruit, zelfgemaakte koekjes, komkommers, gekookte eieren, broodjes, krentenbollen. Ook nam ik een flinke thermoskan met thee mee, lusten we allemaal en is heerlijk als je een beetje moe bent. Uiteraard ook heel veel water en sap. 

Eten op vakantie...
Thuis had ik al veel lekkers gemaakt om mee te nemen. Ik had cruesli gemaakt, diverse soorten volkoren koekjes, notenmixen, crackers en brood.
Ook namen we volkorenmeel en wat bloem mee. Zodat ik op vakantie pannenkoeken, wraps en crackers kon bakken. Ideaal, zo heb je toch je gezonde spullen bij je en kan je koken/bakken zoals je thuis gewend bent.
We hebben de luxe van een grote auto en dus namen we ook flink wat spullen van thuis mee. O.a. een tas voor groente en fruit. Vorig jaar hebben we gemerkt dat we thuis erg verwend zijn qua aanbod van verse groente en fruit. We hebben de plek in de auto en dus nemen we graag voor de eerste tijd genoeg mee!
We ontbijten zelf met cruesli en yoghurt en de jongens met volkoren crackers en volkoren beschuit. Goed voor onze darmen en voedzaam voor een actieve dag.
Iedere dag kookten we in ons boerderijtje. Heerlijk... een verse maaltijd na een dag actief buiten zijn. Dat gaat er bij iedereen wel in. We zijn ook 2 keer wezen uiteten...wat een feest voor de jongens en ook wel eens gemakkelijk voor mama.


Dit is mijn rugzak, voor de kinderen en ons te herkennen aan 't hartje. Het hartje kreeg ik van een lieve vriendin...als herinnering voor als we elkaar zolang niet zouden zien...zo heb ik iedere dag aan je gedacht...en sterker nog... het hartje heeft zulke mooie plekken gezien, hoogtes beklommen en genoten van uitzichten...
In de rugzak...
Zoals jullie in m'n vorige blog konden lezen, wandelen we erg graag. In de auto staat een krat vol met wandelsokken, bergschoenen, petjes en wandelstokken. We gaan met normale schoenen de auto in en trekken op de locatie onze schoenen aan. 
Hans en ik hebben beide een rugzak, wat daar allemaal in zit?? Naast EHBO-spullen, wc papier, zeep, zit er heel veeeeeel water in. (in de auto staat een koelbox met nog meer water, dat is dan nog lekker koel als we terug bij de auto komen). Daarnaast zitten er in de tassen eigengebakken volkorenkoekjes, deze geven lekker veel energie af tijdens het wandelen. Daarnaast hebben we veel fruit bij ons en mesjes om dat evt te schillen. Ook hebben we iedere dag een bakje noten bij ons... dat is erg lekker, het lijkt wel of het op een hoogte van 900 meter lekkerder smaakt ;) of zou het aan de inspanning liggen...
Voor de lunch hebben we broodjes bij ons, messen en allerlei kleine bakjes met dingen die op de broodjes kunnen, zoals: gekookte eieren, gebakken ei, boter, kaas, vleeswaren, pindakaas, hagelslag, jam. Zo hebben we terplekke een heuse picknick en de jongens vinden dit helemaal geweldig. 


Soms namen we een opgerolde omelet mee, gevuld met roomkaas, kipfilet en sla. Voor de afwisseling namen we soms ook een maaltijdsalade mee. We hebben handige koelzakjes om zo onze lunch koel te houden. Uiteraard gaan er ook wat snoepjes mee...
Na het wandelen kochten we geregeld een ijsje of iets lekkers bij een plaatselijke bakker en dat is dan zo lekker....

Boodschappen doen in de supermarkt of op een markt is voor mij een waar genot, overal kijken en proeven en bedenken wat je er mee kunt.... daar later weer meer over!

liefs Ilse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten