18 december 2013

Wat eten jullie met de kerst (2)

Ik zie overal de mooiste gerechten voorbij komen.
Op blogs, op tv, in de krantjes van de winkels...
Gisteren schreef ik daar over, lees maar.

Met de kerst eten wij samen met anderen, omdat ze bij ons komen eten en ik graag mensen verwen... maak ik wat lekkers klaar en wat luxer...
Daar is naar mijn inziens niks mis mee, als we maar niet vergeten wat we vieren/gedenken zo rondom de kerst!

Ik heb dit jaar geen tijd gehad of gemaakt om speciale kerst recepten,
wel heb ik lekkere recepten staan die ik geregeld heb gemaakt rondom de kerstdagen.
Hieronder heb ik een lijst gemaakt van mijn oude recepten, die ook gewoon lekker zijn met kerst!

Voorgerechten:

maak wat minder en serveer dit soepje in amuseglaasjes



Lekker op een bedje sla



Hoofdgerechten:




Toetjes:



Lees maar

7 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit. Wij zijn er nog niet uit. Een persoon uit de schoonfamilie wil absoluut niet in de keuken staan met de Kerst, maar de catering laten komen. Wij zijn het daar niet mee eens, kostentechnisch gezien, maar ook omdat volgens ons de Kerstgedachte is om gezellig bij elkaar te zijn. Moeilijk dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Verdeel de taken, de een het voorgerecht, de ander de bijgerechten, weer een ander het vlees en de laatste het toetje. Dan kan de persoon uit je schoonfamilie haar gedeelte laten cateren op haar kosten, b.v. een heerlijke luxe taart als dessert.
      Iedereen tevreden

      Verwijderen
    2. Dat hadden we ook zo bedacht. Dus een lekker menu gemaakt met voorgerecht, als hoofdgerecht een rollade en een lekker toetje. We kregen als bericht dat ze rollade ook door de weeks al at. Toen brak mijn klomp!

      Verwijderen
    3. wat een lastige situatie zeg! kan me voorstellen dat je niet iets totaal wilt laten cateren... maar idd ook geen ruzie wil. Moet je er echt eten? Of klinkt dat heel akelig? Misschien juist 's avonds voor een lekkere bak koffie gaan? Ben erg benieuwd of je er nog uit gaat komen!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  2. Dit jaar doe ik alles simpeler, omdat ik meer tijd wil voor het Kerstkind. Andere jaren stond ik vaak zolang in de keuken. 1e kerstdag ben ik alleen met mn eigen gezinnetje en tweede kerstdag komt er veel familie eten. 1e kerstdag eten we rollade met appel, walnoot en rozijn gevuld en met een rodewijnsaus. Dan frietjes, boontjes, spruitjes en salade erbij. Toetje weet ik nog niet, denk aan merinques gevuld met aardbeienbaverois en rode bessen. S avonds uiensoep, hartige muffins en vlechtbrood. 2e kerstdag een high tea...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :) Iets simpeler zeg je dan? Ik ben dan wel erg benieuwd naar het uitgebreide menu! Ik heb helaas altijd weinig tijd zo voor de kerstdagen, aangezien ik de dagen ervoor hele dagen moet werken. Vaak bereid ik al veel voor en zit het in de vriezer of kies ik makkelijk te bereiden gerechten!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  3. MMMmmmmmm 't is dat je ze ver weg woont!

    BeantwoordenVerwijderen