31 januari 2014

Gevulde koeken


Laatst maakte ik heerlijke gevulde appelkoeken.
Ik hield wat deeg apart om gevulde koeken te maken, 
want daar ben ik dol op :)

De spijs maakte ik zelf, maar je kan het uiteraard ook maken met 
kant en klare spijs. 

Recept Gevulde koeken
9 stuks

ik gebruikte een deel van het deeg van de gevulde appelkoeken, ik denk dat ik 1/5 of misschien 1/6 deel gebruikte. je kan ze natuurlijk ook gewoon allebei maken ;)
spijs
1 ei
amandelen
Maak het deeg zoals hier beschreven.
Steek 18 rondjes van hetzelfde formaat uit en leg deze op een bakplaat met een stuk bakpapier of een siliconen mat erop.


Neem 50-75 gram spijs en roer dit los met een klein beetje ei.
Rol 9 gelijke balletjes van het spijs en druk deze plat en leg ze op de rondjes deeg.


Leg over de 9 koeken waar spijs opligt, de andere rondjes en druk de randjes aan met een vork.
Bestrijk de koeken met ei en druk er een amandel in.
Bak de koeken goudbruin en gaar in 15-20 minuten in een oven van 200 graden.

Geniet ervan!




7 opmerkingen:

  1. Lekker! Dank je wel voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn heerlijk! Lekker bros, maar niet te :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb je ze al gelijk gemaakt jacolien? Leuk en fijn dat ze gelukt zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik was toch aan het bakken ;)
      Zie hier het resultaat: http://degezondezoektocht.nl/2014/02/zelfgebakken-krentenbrood-cadeau/

      Verwijderen
  4. Het recept voor het deeg (zelfde als de gevulde appelkoeken) is hier te vinden: http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2014/01/gevulde-appelkoeken.html

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker! Ik ga weer amandelspijs maken en dan ga ik ze over een poosje maken. Vandaag heb ik de gevulde appelkoeken gemaakt, met speltbloem en wat palmsuiker. Heerlijk! We hebben er net 1 op bij de thee. Ik mag ze vaker gaan maken, dus zeker goed in de smaak gevallen :) want zo'n lekkere ouderwetse koek miste m'n man nog wel eens.

    BeantwoordenVerwijderen