28 januari 2014

Lijnzaad

Lezers die vaker recepten lezen/maken hebben misschien wel gemerkt dat ik heel veel lijnzaad gebruik. Ik vind het geweldig spul, goed voor je darmen en super gezond. Vol met vitamine en gezonde vetten.



Ik koop lijnzaad gewoon in de supermarkt of bij de molen want daar is het wat voordeliger (als ik daar toch al ben voor meel). 

Gebroken of heel lijnzaad, heeft weinig tot geen smaak van zich zelf, dat maakt het voor mij ideaal om overal in te verstoppen... in de pannenkoeken, in brood, muffins, salades, crackers, koekjes en ga zo maar door! De mannen merken het niet of nauwelijks en onze stoelgang word er veel beter van. Een kanttekening hierbij is wel dat je voldoende water moet drinken, anders raak je juist verstopt.

Meer weten over lijnzaad?
Klik op onderstaande artikelen over lijnzaad:

9 opmerkingen:

  1. Ik kende het van mijn schoonouders en vond het een beetje onzin. Tot ik zelf gezond ging eten, nu heb ik het ook in huis :D Ik mik het bijvoorbeeld ook door muesli enzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat hier ook door veel dingen heen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O ja hier gaan er ook zakken LIJNZAAD door,
    echt waar :-)
    Ik bak zelf brood,
    dus gaat daar sowieso een flinke schep door.
    Maar ook die fijne crackers die jij ook wel maak,
    daar gaat heel wat lijnzaad door trouwens :-)
    Die crackers zijn ook zooo lekker,
    en super voedzaam.
    Stiekem doe ik ook een beetje wat jij ooit deed of nog doet (doordenkertje :-)
    Maar ik hou het een beetje in de anonimiteit :-)
    Nog dank voor de tip naar de site van je vriendin Jacoline.

    Leuk dat je aandacht besteed aan lijnzaad,
    ik denk dat veel mensen het amper of niet kennen.
    Door jouw keukentje komt het weer helemaal op de kaart :-)

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik zit me hier toch een partij te verzinnen.... en heb echt even geen idee ;)
      Help me eens!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
    2. Wat ik pas nog noemde: je succesverhaal :-)
      Hi Hi...
      G * O * K :-)
      Sttt...
      niet verder vertellen hoor!
      Ik ben er door jou op gekomen,
      had er nog nooit van gehoord!
      Maar het werkt wel...
      Dus nog heel veel DANK voor de tip!

      LIEFS, Suzanne

      Verwijderen
  4. Leuk, dankjewel!! Ik heb pas een zak gekocht en weet er nog niet zoveel van, dus ik ga nog even verder kijken op je linkjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb aardig wat recepten staan waar het inzit, dus ik zou zeggen ga maar flink experimenteren! Liefs Ilse

      Verwijderen
  5. Ik gebruik het ook vaak. Maar nu heb ik laatst een zak lijnzaad gepakt die niet is gebroken.. Mij is verteld dat gebroken lijnzaad beter is. Hoe krijg ik het nu gebroken? Heb al in de hakselpot van de staafmixer geprobeerd, maar dat lukt dus niet. Iemand een tip?
    Groetjes Helma van Diermen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dacht altijd dat dat kon door het inderdaad met de staafmixer te doen, misschien dit opmaken en daarna gebroken kopen??
      Succes ermee Helma!

      Verwijderen