18 maart 2014

Mini overwinningsfeestje.... een half jaar ...


Een half jaar gingen we de uitdaging aan om een jaar lang geen kleding te kopen...
even tijd voor een tussentijdse evalutie...
Ik kocht 1 ding...

Voor Hans kochten we nieuwe schoenen...hij heeft maat 48 en die schoenen zijn duur, dat maakt dat hij ook niet een heel rijtje heeft staan en in korte tijd gingen er 2 paar kapot...
Tja... om nou iedere dag op je zondagse schoenen te lopen is ook weer zo wat, dus werden er nieuwe aangeschaft.
Gaat dit tegen onze eigen regels in? Nee, want we hadden afgesproken ... bij noodgevallen mochten we nieuwe dingen kopen en dit was wel zo'n geval.

Verder merk ik goed dat ik makkelijk impuls aankopen doe.
Als ik weet dat ik naar een winkel ga, waar ze kleding verkopen, ben ik voorbereid en kost het me geen moeite. 
Loop ik onverwacht in een winkel waar ze ook kleding verkopen of ineens iets moois in de etalage zie... ja dan voel ik het kriebelen...
Goed om van mezelf te weten, om daar dus in de toekomst iets op te verzinnen...

Ook kijken we geregeld al vooruit naar hoe we het over een half jaar gaan doen...
Wat ik voor mezelf heb besloten is om een lijstje te maken van de dingen die ik tegen kom en graag zou willen kopen. Daar ga ik dan over nadenken en na bv een maand ga ik eens kijken of ik het nog steeds nodig heb... (om de impulsieve kopen tegen te gaan). 

Ik heb nu al een paar dingen verzonnen.... 
Op mijn lijstje staat nu

- spijkerjack (had er een waar ik van dacht hem nog te passen, maar hij was toch echt veel te groot...)
- blauwe laarzen (die ik nu draag zijn versleten)
- extra sjaaltjes (om de basic te kunnen opleuken...)
daarnaast moet ik ook goed kijken naar mijn basics, maar dat stel ik nog uit...tot het jaar voorbij is...

Valt wel mee toch??


11 opmerkingen:

 1. Dat valt zeker mee, ik vind het echt supergoed van je! Zelf ben ik ook heel bewust bezig sinds ik vorig jaar bijna 1000 euro aan kleding uitgegeven bleek te hebben (en ik had het idee dat ik bijna niets gekocht had... ahum.) Dit jaar heb ik tot nu toe gekocht:
  - 1 bruine legging
  - 2 zwarte T-shirts (lange mouwen) (oude waren echt uitgelubberd/verkleurd)
  - 3x vestje (7,50 euro per stuk). Eigenlijk wel heel luxe, drie vestjes, maar de kleuren zijn heel verschillend. Omdat ik nu stage loop, vind ik het belangrijk om een paar goede dingen te hebben. Maar té netjes mag ook weer niet, dan val ik al te erg uit de toom ;-)
  - 2x spijkerbroek bij de kringloop (om mee naar stage te fietsen)

  Mm, ongemerkt nog meer dan ik zelf dacht, oppassen dus :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei dat is wel heel veel, maar ik merkte ook dat het heel ongemerkt ging en ik kocht geen dure kleding... Maar wel veel... Succes met het rustig aan doen met het kopen van kleding ;)

   Verwijderen
 2. KNAP van jou! Op goede schoenen moet je nooit bezuinigen. Als het kan, koop iets goeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Goed bezig! :) kleding gaat mij sinds augustus heel goed af (niks gekocht), omdat dit wsch ook niet mijn grootste zwak is. Met een spaarproject voor ogen draaide ik de knop helemaal door naar koopweigering, ik probeer eigenlijk niks meer kant-en-klaar in te kopen (eten, huishoud en hygiene), extreem maar als ik mijn spaarproject voor ogen houd verdwijnt al de rest in het niets en kan ik het gemakkelijk laten liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig Sarah.
   Ben wel nieuwsgierig naar je spaarproject ;)
   Ook hier wordt weinig kant en klaar gekocht. Probeer zoveel mogelijk zelf te maken, al loop ik daarin wel weer geregeld tegen mijn grenzen aan....Ervaar jij dat ook zo?
   Succes voor je spaarproject!

   Verwijderen
 4. Kajakken in een plooikajak, om te beginnen in vietnam :) maar dat is zoooooo duur! Maar ik loop er al lang over te tobben, deze week de knoop doorgehakt dat dit gewoon prioriteit is voor mij, boven al het andere wat in de winkel te vinden is :) welke grenzen? Fysiek emotioneel financieel ...? Fysiek wel, maar daarvoor heb ik een diepvriezer en bereid ik 3-7 porties ineens. Emotioneel eerlijkgezegd ook soms, het geeft veel voldoening alles zelf te kunnen maar het is een groot verschil met alles gewoon te kopen, ik woon nota bene in de winkelstraat :) dat is nog wat aanpassen, financieel niet eigenlijk ... Het is en blijft goedkoper maar dat bedoelde je misschien ook niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo dat is nog al een project inderdaad! Gaaf!
   Grenzen.... De grenzen van 24 uur in een dag ;)
   Naast m'n werk, vrijwilligerswerk, school, huishouden.... Tja ik maak echt veel tijd vrij om zelf alles te maken, maar dat lukt niet altijd en voor sommige dingen pak ik dan naar wel de kant en klare variant (is meer qua verzorgingsproducten enz) eten maak ik wel allemaal zelf.
   Groetjes

   Verwijderen
  2. En kids, nee naast al dat is het niet mogelijk inderdaad :)

   Verwijderen
  3. Oh ja zie nu dat ik m'n kids vergeet te noemen.... Maar ja er zijn dus duidelijk grenzen aan de tijd die er aan gespendeerd kan worden ;).
   Jij kinderen Sarah?

   Verwijderen
 5. Nee maar ik kan me inbeelden dat naast werk en huishouden een gezin ook flink wat tijd vergt (wat ze ook toekomt), ik heb er geen en krijg het nu soms niet allemaal gedaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen