7 maart 2014

Suiker-scrub-blokjes voor vieze handen

Nu het tuinwerk seizoen is begonnen zullen we vaak hele vieze handen hebben.
Helemaal niet erg maar toch vind ik het wel er fijn als ze daarna weer schoon worden.
Daar heb ik nu de oplossing voor gevonden...
Srubblokjes, erg handig, een soort zeepje die gelijk scrubt.



Wij gebruiken dit in de keuken, voor na het tuinwerk, maar je kan het ook gebruiken voor bv je benen en armen. Dit maakt dat je ook heel makkelijk een kadootje kan maken. Een aardigheidje voor de buurvrouw die oppast, voor een vriendin, voor de juf of voor de buurman z'n vieze handen ;).

Je gebruikt ze als een zeepje. Dus maak je handen nat en was je handen met het blokje.
Het blokje kan je meerdere keren gebruiken, laat het goed opdrogen, voor je het weer opbergt.

Recept Suiker-scrub-blokjes voor vieze handen
flinke voorraad

50 gram kokosolie
100 gram zeep
150 gram suiker
ijsblokjes-vorm
evt extra ingrediënt, zoals honing, rasp van een citrusvrucht. Ik koos voor de rasp van een minola toe te voegen, wilde eigenlijk citroen gebruiken maar die had ik niet meer.

Rasp de zeep (gewoon van een blok, de scrub blokjes krijgen de kleur van de kleur zeep)



Doe de kokosolie in een pannetje en doe hier de zeep bij.
Laat dit zachtjes smelten en blijf roeren.



Voeg de evt extra ingredienten toe.
Weeg de suiker af en zet de ijsblokjes-vorm klaar.



Als alles redelijk gesmolten is voeg je de suiker toe.



Werk nu snel, roer het goed door en duw de ijsblokjes-vorm vol en druk het erg goed aan.



Zet de vorm voor een half uur in de vriezer.
Daarna kan je de blokjes er makkelijk uithalen.

Op naar een zomer met schone handen!

7 opmerkingen:

  1. Leuk idee. Ik eet geen suiker meer maar heb wel nog een pak staan, kan ik dat zo makkelijk opgebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een creatief idee!
    Ik gebruik altijd koffiedrab met vloeibare zeep of afwasmiddel als ik extra smerige handen heb. Dat werkt ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk! Ik heb 'm geprobeerd vandaag, maar toen ik de honing toevoegde werd alles bruin van kleur.....Het staat nu in de vriezer en is nog niet gebruikt..... maar die kleur vind ik een beetje raar. Weet jij hoe dit komt? groetjes, Tamar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh geen idee... maar het kan sowieso geen kwaad hoor die kleur.... dus gewoon lekker gebruiken ;)
      groetjes Ilse

      Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry, sorry.
      Reactie weg gedaaan, omdat ik bang was dat iemand zo bij mijn blog uit zo komen ( alsof dat niet gewoon voor iedereen te zien online staat.
      Blijft: dat dit makkelijk en leuk om te maken is!
      Ik het al aan meerdere personen kado heb gedaan in een leuk potje met labeltje.
      Dank je wel voor het recept.

      Verwijderen