16 oktober 2014

Appel-Perzik Plaattaart met rozemarijn

Verjaardagen...in de herfst hebben we er genoeg... alle 4 in 1 maand tijd... Reuze gezellig en voor mij de tijd om los te gaan met het bakken van taarten...
Hoogzomer scheurde ik dit recept al uit de boodschappen van de Plus, met het idee die ga ik maken voor de verjaardagen... En zo gebeurde het! 

En wat was hij lekker....
wat bijzonder die rozemarijn erdoor....
ja deze gaat er vaker komen...


Maar ik zou bijna zeggen natuurlijk maakte ik hem net iets anders dan het recept aangaf...

Het orginele recept maakte de taart van 1,5 kilo verse perzikken.
Deze waren er niet meer, daarom nam ik perzikken uit blik en voegde er ook appel aan toe....

Het recept gaf aan 2 pakken appeltaartmix te gebruiken, eerst wilde ik dit niet doen, maar later koos ik toch voor gemak (aangezien ik ook niet precies wist welke hoeveelheden ed ik nodig had) En haalde snel 2 pakken mix...soms toch wel handig al die kant en klare dingen in de winkel ;)


Recept Appel-Perzik Plaattaart met rozemarijn
16 royale stukken, kleiner zou ook kunnen

320 gram boter op kamertemperatuur 
2 pakken appeltaartmix (of maak zelf een deeg ben ik de volgende keer wel van plan, dan zal ik die hoeveelheden hier vermelden)
2 eieren
100 gram amandelschaafsel
2 blikjes perzik op sap van 415 gram (uitgelekt 235 gr) zie foto hierboven
2-3 kleine appels
100 gram rozijnen
1 pot abrikozen jam
1 eetlepel verse gehakte rozemarijn
2 eetlepels rum
paneermeel
suiker

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Laat de perziken uitlekken in een zeef.


Rooster het amandelschaafsel goudbruin en zet het even weg tot gebruik.
Mix de boter zacht, voeg dan de appeltaartmix en de eieren toen en kneed het nog even door tot je een soepel deeg hebt.
Druk dit uit op de bakplaat, als het te veel plakt kan je je handen iets vochtig maken, dit werkt dan beter.
Verdeel de helft van het amandelschaafsel over de bodem, strooi daar overheen wat paneermeel voor het vocht van het fruit.


Verwarm de abrikozenjam, de rozijnen en de rum in een pannetje tot het vloeibaar is maar niet kookt.
Voeg dan de gehakte rozemarijn toe.




Snijd ondertussen de perziken in smalle partjes en verdeel deze over de bodem.
Was de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ook de appels in dunne partjes.
Verdeel ook de appels over de bodem.


Dan kan je de warme jam met rozijnen verdelen over de bodem.


Strooi als laatste het resterende deel amandelschaafsel en evt wat suiker over de taart.


Bak de taart in 40-50 minuten in het midden van de taart goudbruin.


Ook als toetje met bv wat vanillevla is deze taart erg lekker!


oh ja een kleinigheidje nog...
ik had me voorgenomen omdat ik 3 taarten zou gaan bakken, na elke taart alles op te ruimen en schoon te maken...om een erge bende te voorkomen...
volgens mij ging het tussen de 2e en 3e taart ergens mis ;)


Wat is jullie favoriete taart?

4 opmerkingen:

  1. Deze lijkt me verrukkelijk. De combinatie met de rozemarijn lijkt me super. Ik maakte ook al jouw jam van een andere vrucht dan perzikken (kan niet op de naam komen) waar je rozemarijn in deed en die jam is super lekker... Een heel bijzondere smaak voor jam...
    Ik wens je een heerlijke dag,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aah, deze wil ik ook een keer gaan maken! Lijkt me verrukkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij staat in de oven!!
    Gideon zei pas dat het hem zo leuk leek als ik taarten bakken als hobby had:).
    Voila, op deze regenachtige dag dacht ik: "Laat ik 'es een beginnetje maken met de nieuwe hobby" :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuk idee van gideon!
      Het is natuurlijk ook een geweldige hobby :)
      Ben benieuwd wat je er van vindt
      Liefs Ilse

      Verwijderen