20 oktober 2014

Kindertraktatie: Smulbekertjes

Ons feestvarkentje Matthijs werd 5.
super zeg... wat gaat de tijd hard... en wat is het leuk om te mogen trakteren op school...


Vorig jaar trakteerde hij Discopopcorn. Dat vond Thomas zo leuk dat wilde hij dit jaar ook trakteren...Dus daar hoefde ik niet ver voor te zoeken...
Voor Matthijs wilde ik graag iets anders maken en dat kwam ik tegen in het Jumbo boekje Hallo. Hier kan je het origineel vinden.

Helemaal hetzelfde maakte ik het niet, maar dat maakt niet uit... Matthijs en z'n klasgenootjes vonden het super... allemaal lekkere dingen ;)
Voor de juffen had ik nog een lekker stuk brownie, Leuk prikkertje erin, in een zakje, strikje erom en de juf kon 's middags smullen ;)


Voor de klasgenootjes van Matthijs maakte ik deze 
Smulbekertjes.


Ik nam genoeg bekertjes voor alle kindjes.
Deze vulde ik met verschillende dingen, zoals


amandelen en hazelnoten
chocolade rozijnen
manna
yoghurt rozijntjes
crispie yoghurt ringetjes

Omdat Matthijs nog maar in groep 1/2 zit, heb ik ze niet helemaal gevuld, leek me teveel... daarom had ik al kleinere bekertjes gekocht en hier deed ik een lekker laagje in...

(hier kan je naar hartenlust mee variëren)


Het was de bedoeling dat ik in ieder bekertje een parasolletje zou zetten, maar ik had er te kort en op zondagavond is kopen ook geen optie meer. Gelukkig hadden we nog meer feestartikelen in huis...
Dus in een deel gingen roltongen, in een ander deel ballonnen en in het laatste deel parasolletjes...


Bij ons op school hoeven traktaties niet perse gezond te zijn...
verder hebben ze bij ons op school een best strikt beleid... voor de ochtend pauze is het de bedoeling dat er fruit mee gaat... een koek mag ook, maar dan wel een gezonde. 
Daar zijn wij erg blij mee, maar daardoor vind ik het extra leuk dat er ook wat minder gezonde dingen getrakteerd mogen worden...

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er gezellig uit! En het is toch ook redelijk gezond? Beter dan een zakje chips ;-) Gefeliciteerd met je kleine grote man!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. proficiaaaaaaat voor Matthijs!!!!!!!!
  groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee zeg! En gefeliciteerd! 5 jaar is ook een heerlijke leeftijd, ik blijf nu regelmatig op school over bij de kleuters, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog gefeliciteerd! Wat een leuke, spontane foto's. Vijf? Een leeftijd om met heimwee naar terug te zien.

  BeantwoordenVerwijderen