6 november 2014

Bloemkool invriezen

Ik was laatst bij van Os om appels en peren te kopen, maar dan kijk ik ook altijd of ze nog andere leuke aanbiedingen hebben... en dat hadden ze.
Hollandse bloemkolen voor 1,- en prachtige grote exemplaren. We zijn grote groente eters en dus hebben we altijd flink wat nodig...

Omdat ik laatst broccoli heb ingevroren en ook graag bloemkool wilde proberen. Was dit mijn kans voor dat de Hollandse bloemkolen niet meer te krijgen zijn en we van die stinkende buitenlandse kolen krijgen.

Ik blancheerde de bloemkool 3 minuten en spoelde het daarna af tot het koud was en dus niet verder kon garen. Hup in zakjes en de vriezer in.


Op mijn bericht over broccoli invriezen kwamen redelijk wat reacties dat mensen de groenten rauw invriezen en dat dat heel goed gaat. Ik weet dat dat kan, maar toch kies ik ervoor om ze te blancheren. Waarom ik dat doe, kan je hier lezen. Want er zitten toch echt positieve voordelen aan blancheren ook al is het best wel wat werk. Ik gebruik een grote pan, met daarin een mandje wat je kan gebruiken om te frituren (kocht ik ooit bij de kringloop) en zo til ik de groente eruit en kan het gelijk onder de koude kraan... Voordeel is dat de volgende lading gelijk het nog kokende water in kan.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb in het verleden ook wel eens bloemkool ingevroren, geblancheerd en wel, maar ik vond het na het ontdooien zo ontzettend slap geworden... niet meer echt lekker om te eten dus. Zal ik dan toch iets verkeerd hebben gedaan?
  Ik hoop dat jouw bloemkool nog een beetje een bite over heeft...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ook mijn ervaring dat bloemkool die ingevroren is geweest niet zo'n smakelijke structuur heeft. Ik maak er bloemkoolsoep van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt dames... Mocht dat hier ook 't geval zijn, geen probleem, dan maak ik er gewoon soep van :)
  Ook lekker...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ingevroren bloemkool doe ik voor het koken niet ontdooien.
   Dus uit de diepvriezer meteen in de pan met kokend water en een beetje zout voor de smaak.
   Uiteraard ook niet te lang laten koken, ongeveer 6 a 7 minuten maar dat moet je zelf uitproberen.

   Verwijderen