13 februari 2015

One Pot Pasta met kip, champignons en broccoli

One pot pasta's
die zag ik vorige zomer voor het eerst voorbij komen bij andere bloggers, maar ook op Pinterest. Zoals de titel al zegt, alles gaat in 1 pot/pan....


Alle groente, pasta en zelfs het vlees, deze vul je aan met water en je laat het koken. De pasta neemt het water en de sappen van de groentes op. Het resultaat een heerlijk smaakvolle pasta en weinig vaat :)

Veel mensen doen zelfs het vlees ook rauw bij de pasta en groente. Ik geloof best dat het gaar wordt, maar het lijkt me niet zo lekker. Wij houden mee van een wat meer gebakken stukje vlees. Daarom bakte ik onze kip apart in een pan en deed het er op het laatst bij. Wil je echt alles in 1 pan doen, snijd de kip dan goed fijn en laat het mee koken. 


foto's van eten in het donker maken blijft lastig...

Het lijkt me een ideaal gerecht voor op vakantie. Handig als je weinig plek hebt en weinig zin hebt om echt uitgebreid te koken, maar toch gezond wilt eten... Dan is dit je gerecht! Maar ook gewoon voor thuis... heerlijk....

Er zijn op internet vele variaties te vinden en ik wil nog wat andere soort uitproberen...  Deze variatie gaat nog wel vaker op tafel komen. Onze grootste kanjer schepte 3 volle borden op....

Recept One Pot Pasta met kip, champignons en broccoli
4 personen

400 gram broccoli
200 gram champignons
2 tenen knoflook
350 gram pasta (ik gebruikte volkoren pasta)
1-2 eetlepels Italiaanse kruiden
zout
75 gram prei
4,5 (senseo) kopje water
scheutje cognac of anders witte wijn
150 gram creme fraich
parmezaanse kaas
1 kipfilet
kipkruiden

Neem een grote pan, waar allllllles in past.
Snijd de roosjes van de broccoli, de champignons kan je in kwarten snijden en snijd de prei en knoflook in dunne reepjes.
Doe de (ongekookte) pasta, de champignons, prei, broccoli, knoflook, kruiden, zout, water en cognac in de pan.


Breng het geheel aan de kook.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en kruid ze naar eigen smaak met kipkruiden.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak daarin de kipblokjes goudbruin en gaar.
Als het water kookt moet je geregeld roeren.
Wees niet bang, het water zal verdampen, het duurt even maar echt het wordt opgenomen en verdampt.
Laat de pasta en groente ongeveer 12 minuten koken onder vaak roeren.
Voeg dan de creme fraich toe en verwarm deze mee.
Voeg evt nog wat peper en zout toe.
Als laatst voeg je de kip toe.


Op je bord rasp je er nog flink Parmezaanse kaas over....

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Lekker ze. Dat staat vanavond op het menu denk ik.Lekker makkelijk en voedzaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat lijkt me lekker zeg!! die ga ik bewaren en zeker een keer maken...
    Ik wens je een heel mooie dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk idee! Maar, gekookte champignons? Daar moet ik niet aan denken ;)

    Ik maak vaak eenpansgerechten, maar dan gaat alles er stuk voor stuk in. Dus: uitje fruiten, vlees bakken, knoflook erbij, verschillende groentes er bij met wat kruiden en creme fraiche oid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat dacht ik ook Annemieke, maar dat valt dus reuze mee! Zou zeggen probeer het eens ;)
      Handig die eenpansgerechten, alleen hoe jij het omschrijft moet je toch nog pasta oid apart koken?
      groetjes

      Verwijderen