- chocoladestukjes
- rozijnen en een eetlepel rum
- appeltjes
- kaneel
- citroensap en citroenrasp
- fijn gehakte noten
- neutraal met een chocolade topping
- schep wat lepels jam in 't beslag als deze al in de vorm zit en roer dit door met een vork
1 cake
200 gram patentbloem (of speltbloem)
200 gram zachte roomboter
100-150 gram suiker (Dit is al minder, in recepten is het vaak 200 gram, maar vaak is er veel minder suiker nodig dan je denkt, kijk goed naar je ingredienten. Zijn deze zoet, voeg dan eens wat minder suiker toe.) Deze suiker kan je ook vervangen door palmsuiker of kokosbloesemsuiker
4 eieren
2 eetlepels bakpoeder
snufje zout
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in met olie of boter en strooi wat bloem in 't bakblik.
Zorg er voor dat de boter goed zacht is.
Mix de boter met de suiker zacht en romig.
Voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit goed door.
Spatel de bloem en bakpoeder erdoor.
Schenk dan de melk erbij en mix dit goed door tot je een zacht en soepel beslag hebt.
Doe het cakebeslag in de cakevorm.
Bak de cake gaar en goudbruin in 60-65 minuten.
Wees creatief en geniet van je eigen bakkunsten!
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenLeuk zo`n basisrecept! Hoeveel melk moet erin? Er staat nl. dat de melk erdoor geroerd moet, maar de melk staat niet bij de ingredienten.
Hoi sorry, druk weekend gehad, dus een verlate reactie.....
VerwijderenIk ga 't aanpassen, maar ik gebruik meestal 1-3 eetlepel melk, maar je zou ook rum, koffie of andere smaakmakers kunnen gebruiken.
Succes ermee!
dank je. bij mij mislukken cakes nogal eens, vandaar dat ik houvast zoek... :-)
VerwijderenLekker ik maak hem precies zo (zonder melk), i.p.v. suiker gebruik ik honing.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend!
Ik maak het met dezelfde ingredienten(zonder melk) alleen doe ik het zoals mijn moeder het altijd deed: de eieren met de suiker 10 minuten stijfkloppen, dan gesmolten boter erbij en op het laatst het meel er voorzichtig doorroeren.
BeantwoordenVerwijderenAfgelopen weekend met appel, kaneel, rozijnen en kokos gedaan. Heeeel lekker!
gr. Karin