12 juni 2015

Zomervakantie tip (4)... Inpakken zonder stress...

Ik weet niet hoe jullie op vakantie gaan...
maar ik ben altijd bang dat ik dingen vergeet...
Ooit wel eens belangrijke dingen vergeten en dat is toch balen als je halverwege er achter komt dat iets niet ingepakt zit. Gelukkig is bijna alles ter plekke wel te koop, maar toch...


Na die vakantie ging ik werken met briefjes...
maar tja briefjes... werken ook niet perfect en raken kwijt...

Dus al jaren geleden maakte we een lijstje in excel, dat passen we ieder jaar aan naar behoefte en aan de hand daarvan ga ik pakken... Dat scheelt mij heel wat wakker schrikken "heb ik dat al?".... "oh nee dat mag ik niet vergeten..."

Ook online zijn er handige lijstjes te vinden.....

 (kan je gratis bestellen, dan krijg je de PDF per mail toegestuurd)
(dat zegt de site over deze lijst...)
(maar ook goed te gebruiken voor een vakantie)
liever zelf maken... spiek maar op onze lijst voor inspiratie... hij is dan wel niet zo gezellig en fleurig, maar werkt wel...


Heb jij nou geen last van inpak-stress... 
sla deze tip dan maar gewoon over  ;)

Heb jij geweldige tips?
Die je graag wil delen?
Stuur een mailtje of laat een reactie hieronder achter...
Als afsluiting wil ik dan al jullie vakantie tips delen op mijn blog...
De eerste tip heb ik al binnen ;)...

5 opmerkingen:

 1. oeps, ik zou juist inpak stress krijgen als ik zoveel mee zou nemen op vakantie en zo'n grote lijst als jij hebt moest afwerken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi desiree, hoezo zou je daar stress van krijgen? Staat er dan zoveel op? Ik vind 't wel meevallen hahahaha... Kleren voor iedereen, verzorgingsproducten en medicijnen neemt iedereen denk ik mee? Of ben ik nou een uitzondering? Hoe doe jij het desiree, inpakken en wat neem je juist wel of niet mee?
   Liefs Ilse

   Verwijderen
  2. hallo Ilse, mijn berichtje was niet vervelend bedoeld hoor ;-) Ik denk dat het ook komt omdat je alles heel uitvoerig omschreven hebt, en bijv. bij allebei je zoons tandpasta hebt staan (maar misschien gebruiken ze wel verschillende, dat kan natuurlijk ook). Ik ben helaas al een aantal jaar niet op vakantie geweest maar probeerde vroeger zo min mogelijk mee te nemen. Gebruiken we thuis soms alle vijf een andere deodorant, shampoo ed., voor de vakantie koos ik er een of hooguit twee die geschikt waren voor allemaal. Als het op was, ter plekke een nieuwe kopen. Qua medicijnen nam ik (naast uiteraard de medicijnen op recept) alleen paracetamol mee en wat pleisters en verband. Mocht er tijdens de vakantie een andere klacht ontstaan dan kocht ik alsnog iets. Eten, drinken etc. nam ik ook niets van mee, alleen iets voor tijdens de rit, juist leuk om op vakantie anders dan anders te eten en de plaatselijke supermarkt te bezoeken en daar kocht ik dan ook wel wasmiddel als het nodig was hahaha. Ach, zo is iedereen anders. Ligt er ook aan waar je heen gaat. Wij gingen met de kinderen nooit naar heel exotische achteraf bestemmingen maar naar landen als Frankrijk, Oostenrijk, Italië. Fijne vakantie altvast!

   Verwijderen
  3. Hoi ik vatte het ook niet vervelend op, hoor dacht alleen HELP.... Ben ik zo raar dan ;) vandaar m'n stroom aan vragen. De jongens verschillen ngo in leeftijd en hebben inderdaad een andere tandpasta. En m'n man en ik hebben allebei eigen deo en douchgel.... Ook weer zowat als ik ruik naar een man en hij naar een vrouw ;). Uit ervaring weet ik ondertussen wel dat er in nl veel meer zelfzorgmedicijnen vrij te verkrijgen zijn dan bv in Duitsland. Dus neem ik altijd hoestdrank en nog wat van zulke dingen mee.... Ook oorpijn komt hier helaas vaak voorbij. Dus ook daar gaat spul voor mee.
   Ik neem wel boodschappen mee, maar ik vind het zeker een feest om daar boodschappen te halen ;). Iedereen is inderdaad anders en leuk om te merken hoe verschillend je kan zijn ;)
   Liefs Ilse

   Verwijderen
 2. Dat is een heel goeie hoor. Ik maak ook altijd lijstjes, die bewaar in dan inderdaad in excel en ik kijk ze dan een jaar later nog eens na. Soms moet er iets veranderd, hangt ook af van de bestemming, maar meestal kan het lijstje zo weer voor de volgende vakantie door...
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen