25 maart 2016

Goede Vrijdag...

Vandaag is het Goede Vrijdag...

Gisterenavond keken we naar de Passion samen met de kinderen is dat ondertussen een traditie geworden hier thuis. De jongens en wij vinden het altijd super fijn om dit als gezin te kijken! Het maakt ieder jaar weer indruk... 

Die zware straf die op Zijn schouders terecht kwam...
Die Hij niet verdiende...
Maar wij....

Dat zet me ieder jaar weer zo stil... 

En toch vieren we deze dag...
waarom vieren we zo'n verdrietige dag vroegen de jongens me wel eens.... en ik kan me voorstellen als je niet bekend bent met de bijbel en de christelijke traditie, dat je dat ook raar vindt. Heb ik voor ik tot geloof kwam ook heel raar gevonden.. Want waarom vier je Iemand Zijn sterfdag... tot ik leerde en voelde dat het niet Zijn sterven en lijden vieren, maar de vergeving van onze zonden... Dat Hij voor mij aan dat kruis hing..

Zo'n groot offer is het herdenken waard. 

Niet de spijkers hielden Jezus aan het kruis, maar Zijn liefde voor ons.  http://www.dagelijksebroodkruimels.nl/bijbelse-wijsheden/niet-de-spijkers-maar-zijn-liefde-voor-ons/:

Wat betekend goede vrijdag voor jullie?
Doen jullie dit weekend nog iets speciaals?

3 opmerkingen:

 1. Het is een heel bijzonder geschenk wat Hij gaf aan ons door zelf de straf te dragen, bijna te groot om te bevatten, maar echt gebeurd! Hier een rustig weekend.
  Oudste gaat op kamp met de kerkjeugd, manlief moet vandaag en morgen werken en wij doen lekker rustig aan. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanmiddag mag ik onze gasten in de kerk bedienen met een glaasje sap, nadat ze de voorstelling van Pasen Live hebben gezien. Verder gisteravond een hele mooie bijzondere dienst gehad met avondmaal. Zo bijzonder! Zondag vieren we de opstanding van Jezus. Hij is waarlijk opgestaan. Halleluja! Een gezegend weekend voor jou en je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterende foto, die tekst is zo inspirerend. Bedankt hiervoor en een gezegende Pasen gewenst,
  Tieneke

  BeantwoordenVerwijderen