Met Pasen brunchen we graag en zie om me heen dat meer mensen dat graag doen.. Dus ik heb wat lekkere recepten gemaakt om mee aan de slag te gaan voor een brunch. Of dat nou voor Pasen is of voor een luie zaterdagochtend (bestaan die dan? Ja zeker!....)
Bij een uitgebreide brunch hoort wat mij betreft ook een lekker gerechtje met yoghurt. Deze yoghurt is gewoon een feestje! Fris en zoet... Krokant en zacht... Heerlijk... en qua smaken vertegenwoordigen ze voor mij het voorjaar...
Begin met het maken van de sinaasappelsaus, zodat deze kan afkoelen.
Deze saus kan je makkelijk een dag van tevoren maken (zodat je rasp ook nog bruikbaar is) en is zeker een week houdbaar in de koelkast. Ik lunch vaak met yoghurt en een schepje van deze saus door je yoghurt heen... is zo lekker!!!! En geeft je yoghurtje een zonnestraaltje...
Recept Sinaasappelsaus
bakje vol
250 ml vers geperste sinaasappelsap (bij kwam dat uit 3 pers sinaasappels)
45 gram suiker
50 gram boter
eetlepel vanille extract
Rasp de sinaasappels en pers ze daarna uit.
Breng het sap aan de kook en laat het een kwartier zachtjes pruttelen.
Je zal zien dat het dan in volume afneemt.
Voeg dan het vanille extract toe en de boter, roer goed tot de boter helemaal is opgenomen.
Dan mag je de suiker erbij doen, blijf ook nu goed roeren tot de suiker is opgenomen.
Je zal zien dat het dan begint in te dikken, laat het zachtjes nog 5 minuten doorkoken.
Giet de saus over in een bakje en zet deze in de koelkast.
Ik had haast en verdeelde het over een bord en zette dit voor een paar minuten in de vriezer, zodat het snel afkoelde en ik verder kon met dit lekkere gerechtje in elkaar zetten...
Bewaar de rasp tot het moment van gebruik.
Voor in de dit gerecht gebruik ik passievruchten... ik vind ze heerlijk :)...
Mocht je ze niet kunnen krijgen, dan kan je er ook voor kiezen om een paar sinaasappelpartjes of een perzik in kleine stukjes te snijden.
Recept Griekse Yoghurt met sinaasappelsaus, pistachenoten en passievrucht
2 grote porties of 4 kleine porties
400 gram Griekse Yoghurt
passievrucht
50 gram pistachenoten
handje zonnebloempitten
+ sinaasappelsaus van het recept hierboven
Om de yoghurts mooi op te maken is het leuk als je glazen bakjes of glazen gebruikt.
Verdeel de saus over de 4 bakjes of 2 bakjes (ongeveer een cm per bakje of glaasje is genoeg)
Zet de bakjes in de koelkast zodat de saus kan afkoelen, als je de saus "vers" maakt.
Roer de sinaasappelrasp door de de yoghurt heen.
Rooster in een droge koekenpan de pistachenoten en de zonnebloempitten, laat ze afkoelen op een bord.
Schep de yoghurt op de saus.
Daaroverheen verdeel je het vruchtvlees van de passievrucht.
Als laatste verdeel je de geroosterde nootjes en pitjes.
En weet je wat nou het allerlekkerst is... Met je lepel erin en naar de bodem... en neem van alle laagjes een beetje met op de weg naar buiten...
Zo heb je alle lekkere smaken tegelijk te pakken!
Dit gerechtje maakte ik met het oog op een Paas-Brunch, maar stiekem eet ik het graag als lunch of maak het als toetje... Als ontbijtje is het ook erg lekker :).... Dus geniet van het voorjaar in een glaasje...
Beste Ilse, dit gerecht heb ik vandaag gemaakt voor een paasbrunch. Het ziet er super uit en de smaak is ook heerlijk. Alleen, als je de saus van tevoren maakt stolt de boter tot een harde laag. Om dit zacht te krijgen moest ik de saus eerst weer een beetje opwarmen. Vervolgens onderin het schaaltje met yoghurt stolt het ook weer een beetje. Het smaakt dan ook meer boterig. De volgende keer zou ik gewoon versgeperst sap onderin gieten, is volgens mij lekker genoeg. groetjes, Liesbeth
BeantwoordenVerwijderenHoi Liesbeth, war fijn dat de smaak goed was. Wat he beschrijft, heb ik geen last van gehad. Wel jammer zeg! Bedankt voor je reactie! Groeten Ilse
Verwijderen