19 april 2016

Hoe doe jij dat toch?

Deze vraag... 

Hoe doe jij dat toch?

Krijg ik zo vaak... tja ... mijn antwoord...
ik moet altijd lachen...geen idee namelijk.. ik doe wat ik doe...

Mensen vinden altijd dat ik veel doe en vragen zich af hoe ik dat allemaal bolwerk... Want naast vrouw en mama, ben ik ook nog 14 uur in de week bloemist, 4 uur vrijwilliger in een hospice, betrokken in de kerk, blogger voor 2 blogs en diverse gastblogs... 

Hoe doe jij dat toch?

Ik snap de vraag wel, maar een duidelijk antwoord heb ik niet....
Tijd om er eens een blogje aan te wagen...
Want hoe doe ik dat nou eigenlijk? 
Wie mij wat beter kennen weten dat ik weinig slaap nodig heb
 en dus vaak tot in de late uurtjes doorwerk
(deze blog ben ik op een doordeweekse avond ronde klok van 12 aan het schrijven). 

Ook de mensen die mij beter kennen weten dat het huishouden geen grote hobby van me is en meer een noodzakelijk kwaad... Er zijn dingen die iedere week altijd moeten gebeuren, maar die ramen zemen kan ook volgende week nog toch? Dat is ook precies de reden dat ik dol ben op lijstjes voor huishoudelijke werkzaamheden. 

Wat ook belangrijk is om te beseffen is dat bloggen en alles wat er mee samenhangt voor mij echt een hobby is en dus echt ontspanning brengt. Zie het niet als moeten en haal er veel energie uit. 

Naast bloggen heb ik veeeeeel interesses... Misschien wel te veel, maar het leven kan zo leuk zijn en er zijn zoveel leuke dingen te ontdekken!

Dan nog blijft vaak bij mensen de vraag staan... 

Hoe doe jij dat toch?

Daarom besloot ik mijn week in foto's te laten zien... 

De wekker gaat hier om 7 uur en tussen 7/half 8 sta ik naast mijn bed. De jongens ontbijten zelf, ik vul ondertussen de schooltassen, fatsoeneer hun haar en zorg dat ze niet in hun pyjama op de fiets zitten. Daar tussendoor kleed ik mezelf aan en maak me op (en nee heel slecht ik ontbijt niet). Dan breng ik 's ochtends de kinderen naar school (en Hans 1 ochtend in de week). 3 keer in de week fiets ik door naar mijn werk. Ik werk 2 ochtenden en een hele dag. Na mijn ochtend op mijn werk vol boeketten maken en veel dingen regelen ga ik gelijk door in het huis .... Schoonmaken... je kan het maar gehad hebben ;)Al snel is het dan alweer tijd om de jongens uit school te halen. Op de fiets kletsen we bij, daarna is het tijd voor clubjes, spelen of spelletjes, speelafspraken en sport. En ik? Ik vouw de was weg, ruim de vaatwasser af en begin met koken. 

We eten rond 18.00-18.30. Hans legt de jongens eigenlijk altijd op bed en oefent met de jongste voor het lezen. De oudste maakt zelf altijd zijn huiswerk (soms met en soms zonder onze extra aanmoedigingen). Als de mannen naar boven zijn ruim ik af en smeer vast het brood voor de volgende ochtend, want ochtendmensen zijn we geen van allen :).Ik ben altijd 2 hele dagen vrij en daar geniet ik volop van... Ik probeer altijd te zorgen dat ik dan geen huishoudelijke klussen hoef te doen (al ontkom je daar natuurlijk nooit echt aan). 

Ik ruim eerst op mijn gemak de vaatwasser uit, ga een stukje lopen, heb stille tijd door in mijn bezig te zijn met bible journaling, fiets wel eens naar de kringloop, haal nog wat losse boodschapjes, maak foto's en bewerk ze, lees een tijdschrift en schrik altijd weer van hoe hard de tijd gaat ;)... 

Deze dagen gebruik ik ook op brood te bakken, te werken aan DIY's en recepten voor mijn blog. Ook bereid ik de family nights op zulke dagen voor. 

Dit zijn ook heerlijke dagen om te bellen of af te spreken met vriendinnen en bij te kletsen. In de zomer zijn dit ook dagen dat ik graag even in de zon zit of in de tuin werk. Drukke en volle dagen dus :)... Maar wel mijn eigen dag en daar hou ik erg van :). 


Na ons avondeneten en de kinderen op bed leggen... plof ik op de bank of stap onder de douche/in bad. 1 Keer in de week werk ik een avond in het hospice. 1 avond in de week doen we family night en daarna komt mijn zwager gezellig een filmpje kijken. 

De andere avonden is Hans vaak van huis voor de kerk, op deze avonden kan ik alle tijd die ik wil besteden aan het bloggen. Want dat doe ik vooral 's avonds. Bloggen... met een bak thee en vaak de tv op de achtergrond en zo volg ik met een half oog nog een serie. Ik beantwoord ook mijn mails, werk mijn blog bij ... Vroeg op bed liggen we zelden.

Het is vaak tussen 11 en 12, maar soms ook wel eens over 12en en zeggen we zuchtend tegen elkaar... morgen gaan we echt eerder ;)


Nou mijn week/dagen in beelden... 

7 opmerkingen:

 1. Hoi Ilse, leuk om zo een kijkje te krijgen in een 'normale werkdag' bij jullie. Misschien nog een tip; wij zijn namelijk zelf ook geen ochtendmensen :-). Eens per twee weken bak of koop ik een aantal broden. Een groot deel daarvan smeer/beleg ik al direct. Deze boterhammen gaan in curverbakken in de vriezer en 's morgens hoef ik alleen maar wat gesmeerde boterhammen uit de bak te halen en in de brooddozen te stoppen, wat fruit of noten er bij en klaar. Scheelt weer tijd en je hebt ook nog eens net ontdooid vers brood tussen de middag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig idd, ik bak al ons brood zelf, maar kan idd wel eens kijken om ze gelijk te besmeren. Wat doen jij er al op dan? Vleeswaren zullen we goed blijven aangezien je die ook kan invriezen, maar blijft zoetig beleg ook goed? Groetjes Ilse

   Verwijderen
  2. Ik heb zo door de jaren heen gemerkt dat heel veel beleg geschikt is. Vleeswaren, kaas, smeerkaas, groentespread, jam, pindakaas, pasta, hagelslag, appelstroop,salades, haha vrij veel dus.

   Verwijderen
 2. wat fijn dat je tijdens schooltijden kan werken! dat heb heb ik hier helaas niet kunnen vinden. Als je de dingen met plezier doet gaat het ook veel makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lange dagen! Ik hou me hier heilig aan mijn bedtijd (om 22 uur uiterlijk in bed, en dan nog minstens een kwartiertje lezen). En ontbijten doe ik ook gewoon :p Voor de rest ziet het er vrij hetzelfde uit. Al werk ik niet, en heb ik geen vrije dagen. Dus doe wat jij tijdens je werk niet kan doen, op mijn niet-vrije-dagen ... Inderdaad vooral bloggen wanneer de kinderen slapen ('s avonds dus)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n kijkje in jullie week! Hier wel een iets andere invulling, altijd om 22
  .00 uur naar bed, anders houd ik het niet vol met van die nachtbrakertjes hier :0
  En elke ochtend er om kwart voor 7 uit, want voor ze hier klaar zijn om weg te gaan... Het huishouden is hier ook een 'moeten' en niet echt een hobby, maar vooruit, het hoort erbij en als het klaar is voelt dat toch ook wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om je dag/weekindeling te lezen. Grappig hoe mensen verschillend denken over "weinig slaap nodig hebben", bij mij gaat de wekker om kwart voor 6 en ik moet echt mijn best doen er voor 12 uur in te liggen dus voor mij is tussen 7 en half 8 opstaan uitslapen haha.

  BeantwoordenVerwijderen