26 mei 2016

Gekregen en gekochte kleding... Update een jaar geen kleding kopen

Wat was ik blij met de weersomslag in mei. Eindelijk andere kleren uit mijn kast pakken. Genieten jullie daar ook zo van?


Mijn moeder en een kennis hadden hun kasten opgeruimd en vroegen of er nog iets voor mijn gading bij zat. Nou dat zat er wel. Want vaak is er niks mis met kleding die mensen wegdoen. Vaak is het gewoon niet meer in de mode, hun smaak niet meer of passen ze het niet meer. Dus snuffelde ik graag tussen hun kleding en ja ik vond wat leuks... een paar broeken en wat shirts. Helemaal blij! Toch wat nieuws in mijn kast en toch niks gekocht :). 

Toch merk ik om me heen dat er op 2e handskleding of gekregen kleding een taboe ligt. En waarom eigenlijk? Bij onze kinderen doen we het ook vaak. Je weet inderdaad niet bij wie het vandaan komt of wat er mee gebeurt is... Maar dat is eigenlijk niet belangrijk. Wat belangrijk is dat de wasmachine het heerlijk schoon was en of het jouw smaak is. Thats it... Waarom zou je dat leuke jurkje wat bv je vriendin niet meer past, niet lekker aantrekken? De rest van de wereld weet niet dat je het gekregen hebt of dat het 2e hands is... 

Zo droeg ik laatst deze combi en kreeg van meerdere kanten complimenten. Dank je! Maar bij deze lezen jullie dus dat de hele combi gekregen is :)

gekregen kleding

De afgelopen tijd heb ik nog steeds niks gekocht.... nou niet impulsief... ik kocht wat dingen heel bewust en als investering. Maar ook omdat ik ze echt nodig had.. Lees maar mee wat ik kocht!

 We wilde voor onze vakantie graag dunne wandeljasjes hebben. Die ademend zijn, winddicht, lichtgewicht zijn en een regenbuitje kunnen hebben. Deze vonden we bij een kampeer/outdoor zaak en zulke jasjes zijn niet goedkoop en dus echt een investering voor de komende jaren. We hadden bijna mooie gekocht, toen we nog betere zagen hangen in het uitverkooprek. Die gingen eruit omdat ze bij de collectie hoorde van vorig jaar. Nou dat maakte ons niks uit. Zo hadden we voor hetzelfde geld betere jasjes. Dus wel wat gekocht, maar een goed doordachte investering. 

icepeak zomerjas

 Vlak daarna kocht ik ook heel bewust 3 afritsbroeken voor de vakantie. Ik draag nooooit korte broeken, maar wel op vakantie. Normaal kan ik ze lenen van mijn moeder, maar vond het toch ondertussen wel handig om er iets meer te hebben en ook van mezelf. Ik liep tegen een aanbieding aan, waardoor ik uiteindelijk 3 geweldige lichtgewichte broeken voor maar 27,- kocht. Ook hier weer een echte investering :)...

afritsbroeken, jaar geen kleding kopen

Als laaste kocht ik een compleet nieuwe zomercollectie aan schoenen. Ik tob al maanden met mijn heup/bil/rug. Toen het lekkerder weer werd, trok ik enthousiast mijn sandaaltjes en ballarina's weer aan. Wat een spijt kreeg ik daarvan.... Alles deed zeer... Dat probeerde ik een paar dagen, maar was het snel zat! Ik MOEST nieuwe schoenen, want dit ging niet. Ik kocht voor de zomer altijd goedkope schoentjes, ik heb hele makkelijke voeten en kon overal op lopen. Tot nu dus... het gaat niet meer... Ik gooide al mijn schoenen weg... met pijn in mijn hart, want sommigen zijn zoooooo leuk ... maar vooruit... 

weg oude schoenen

Ik kocht daarna nieuwe schoenen complete leren, met heerlijke voetbedden! Een uitgave, maar tegelijk een investering in mijn eigen gezondheid en ik kan er nu veel langer mee doen..


Voorlopig is dit de laatste update voor mijn zomerstop er is.

Hoe gaat het met jullie? Ik weet dat sommigen van jullie mee doen en het lastig vonden. Helpt het al dat het wat langer duurt waardoor je als het ware "afkickt"

7 opmerkingen:

  1. Hoi! Mag ik vragen waar die blauwe sandalen van zijn? Bepaald merk of winkel? Hier het zelfde probleem: sinds de zomerschoenen weer uit de kast zijn erg last van de pezen van mijn voet.
    Op het werk draag ik teva's, maar die zijn voor "gewoon" natuurlijk niet zo charmant! En deze sandalen zien er leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Daniëlle, leuk dat je 't vraagt... Deze zijn ook van teva ;). Alleen de wat nettere versie... De banden zijn van leer en 't voetbed heerlijk zacht! Echt een goed investering... Vond ze erg prijzig,.,, maar vooruit..
    Groetjes Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw! Gewoon teva's! Dat zie je er niet aan...:) waar heb je ze gekocht? Ik vind altijd alleen de 'standaard' teva's. Goede schoenen is zo belangrijk, dus die investering is het meer dan waard!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De reden waarom ik ze inderdaad kocht... het zijn gewone sandalen om te zien... Ik kocht ze bij een outdoor zaak in Barendrecht. Hier is de link, maar er zijn nog veel meer soorten die anders zijn... Moet je maar even verder neuzen op de site. Er staan ook namen bij en zou je ze dus evt kunnen opzoeken bij een zaak bij jou in de buurt... groetjes Ilse https://www.outdoorxl.nl/teva-terra-float-livia-lux.html

      Verwijderen
  4. Sinds ik toevallig in de outlet 2 paar kocht van goede merken koop ik op MP en betaalde de afgelopen maanden gemiddeld 15-20 euro voor schoenen van 150-180 euro zowel wandelschoenen, pumps en sandalen, voorlopig ben ik voor jaren klaar. Slechts 1x was ik niet teverden te veel gesleten en ook net halve maat te groot.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Ilse,
    Ik was de uitdaging aangegaan om tegelijk met jou een jaar lang niks te kopen. Heb het volgehouden, alleen in April een mooie wintertrui gekocht,die ik vorig jaar te duur vond en omdat ik niks zou kopen, heb laten liggen in de winkel. Nu zag ik die weer, 70% afgeprijsd, en ja dan is het een mooie aankoop. Per juni stop ik met de uitdaging, heb er wel van geleerd dat je met veel combineren er steeds nieuwe combinaties ontstaan, zodat je er niet steeds hetzelfde uitziet.Ook had ik een paar shirtjes gekregen van iemand die ze anders weg zou gooien. Ik koop bewust kleding , en niet zo maar in het wilde weg, maar dat deed ik toch al nooit. Het was een leuke uitdaging. Groetjes, Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmm, hier vandaag (eind v/d maand) weer even alles opgeteld, en afgelopen maand écht teveel aan kleding uitgegeven. Maar ja: schoentjes voor de jongste, sandalen voor de middelste, schoenen voor mezelf: dan zit ik al boven m'n maandbudget (200,- voor 5 personen) want schoenen en sandalen moeten van mij wel goed zijn: binnen en buitenkant leer en goede pasvorm. Komende maand dus maar de hand op de knip houden, want eind van de zomer hebben we een bruiloft en moet iedereen natuurlijk in het nieuw gestoken worden...

    BeantwoordenVerwijderen