20 juni 2016

Vakantie voorbereidingen: Inpakken.... #4

Inpakken... Hoe verschillend zijn mensen daarin :)
Graag laat ik mee kijken wat voor mij werkt en hoe dat er dan thuis uitziet ...


Weken van te voren...
Ja je leest het al goed.... In mijn enthousiasme begin ik een paar weken van tevoren met het klaarleggen van wat kleine dingen. Bv oude vaatdoeken, die op het vakantieadres gelijk wegkunnen. Ondergoed met hier en daar een mankementje, maar wat nog makkelijk een keertje gedragen kan worden om vervolgens in de prullenbak te gaan. Zo zoek ik ook vaak wat shirts uit die bijna te klein zijn of een klein vlekje hebben, waardoor ze niet meer gedragen worden, maar heus nog een keertje aan kunnen. 
Ook zoek ik vaak al wat wandel spullen bij elkaar. Maar ook zoek ik bv de juiste kaarten op. Dat leg ik allemaal op 1 plank in de kast. En elke keer leg ik er wat bij. Dat voelt voor mij heerlijk en zo geniet ik extra van de voorpret. 

Voorbereiden...
Ik ben dol op dingen goed voorbereiden, dat geeft met net als de lijstjes rust. Dus zoals je misschien wel verwacht had begint inpakken hier ook best vroeg. Wij vertrekken de laatste jaren vaak op maandag, dat maakt dat ik het weekend ervoor alles weggewassen wil hebben. Maar het weekend voor vertrek wil ik ook alles ingepakt hebben en uiteraard werk ik ook nog volop die week ervoor. Tja... dat is lastig, maar voor mezelf heb ik een manier gevonden waarop dat werkt. De laatste week thuis, zorg ik dat er al heel veel klaar ligt, qua kleding en dat er kleding gedragen wordt die niet mee gaat op vakantie. Zo was ik de zaterdag voor ons vertrek de wasmanden leeg en vullen we de tassen.... 

Stapeltjes...
In de week voor vakantie ziet dat er dus ongeveer zo uit... De stapeltjes groeien naarmate de week vordert. Waarom zover van tevoren al doen? Geen idee... geeft me rust en overzicht en ik wordt er ook echt blij van :)

En als je dan aan een van de jongens even vraagt 
of hij helpt en hij enthousiast naar boven rent, vind je dit :)... 
"kijk mam alles klaar gelegd"... 
hahahah heerlijk genieten

Overige spullen....
De andere dingen die meegaan en al deels klaar lagen in de kast, komen eruit en groeit uit tot een grote verzameling :).  Boeken, spelletjes, wandelspulen, speelgoed, kookspullen en wat eten. Ja er gaat eten mee.... Dat schreef ik ook al in de blog over lijstjes... Dat verzamel ik in de kratten. 


Inpakken...
Al jaren liepen we tegen de onhandige maat van reistassen aan. En toen we maatje kleinere auto kregen (nog steeds erg ruim, maar we miste de nodige ruimte). Toen liep ik tegen vacuümzakken bij de action aan. Ik kocht er wat om te testen en yess dit is geweldig!. Het bespaart ruimte, alles past erin en het gaat goed in de auto en stiekem kunnen we zo een beetje meer meenemen :)...


Dus de stapeltjes gaan in de vacuumzakken, op het moment van vertrek zetten we de stofzuiger erop en zufffff .. daar gaat de zak tot vaak de helft van de dikte naar beneden. De overige spullen gaan in onze rugzakken en gaan "los" mee. 


Laatste dingen...
Vorig jaar mochten de kinderen ook vlak voor onze vakantie nog logeren bij opa en oma. Wij hadden beide heel de week gewerkt, incl de vakantie vervangingen erbij van onze directe collega's. Dus dat logeren kwam eigenlijk best wel goed uit. Op vrijdagavond gingen we samen uiteten om onze vakantie te vieren en zaterdagochtend gingen we op tijd uit bed om alles aan kant te krijgen. We maakte het huis schoon, waste de wasmanden leeg, brachten de katten naar het pension, haalde nog wat boodschappen, laadde een deel van de auto vast in en waren blij met de extra tijd die we hadden :).  Op zondag hebben we dan echt zondag... een echte rustdag, waarbij we op visite gaan bij opa's en oma's en daar ook gelijk mee-eten (scheelt weer vaat en opruimen ;)... ) Zondagavond duiken we vroeg ons bed in om een paar uur later weer op te staan, de laatste dingen in de auto te zetten en 2 slapende kinderen wakker te maken... Die dan ieder jaar weer stuiterend op de achterbank zitten om bv 5 uur 's ochtends... hahah "jaaaa we gaan op vakantie"...  

Hoe gaat dat inpakken bij jullie?
Goed voorbereid? Of meer van het laatste moment en voor jou ook heel gewoon en relaxt. 

13 opmerkingen:

 1. zo leuk om te zien hoe verschillend mensen zijn ;-)

  Jij schrijft dat het je rust en overzicht geeft als er weken/dagen van tevoren al stapeltjes spullen klaarliggen, ik word daar juist gillend gek van. Ik kan niet tegen "rommel" om me heen en het maakt me juist onrustig als er ergens een stapel kleren of zo ligt.

  Als wij op vakantie gaan pak ik op zijn vroegst de dag of avond ervoor in. Liefst op de dag zelf want dan kan echt alles achter elkaar in de tassen. Ik heb wel een lijst met dingen die mee gaan maar daar staat voornamelijk kleding op (handig voor de kinderen die zelf spullen uitzoeken), toiletspullen en wat medicijnen

  Wij gaan nooit kamperen (huren een huisje) dus dingen als potten en pannen hoeven niet mee. Eten nemen we ook niet mee, alleen iets voor het eerste stukje onderweg. Wij vinden het juist het leukst om in de plaatselijke winkels nieuwe dingen de ontdekken en eens anders dan anders te eten.

  Fijne vakantie!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig he... juist leuk als we zo verschillend zijn! Wij huren ook huisjes... maar toch neem ik wel altijd een pan mee ;). Eten ook genoeg plaatstelijks... maar neem toch graag eigen spulletjes mee.. Liefs Ilse

   Verwijderen
 2. Leuke serie hoor!
  Wat inpakken betreft: de laatste jaren hebben we vaak gevlogen naar onze bestemming en ook dit jaar vliegen we weer. Dat houdt ik dan er Annemieke onze bagage een max is, en dan mis ik de auto wel hoor. Vooral als het om boeken meenemen gaat.
  We hebben nu voor ons samen 25kg en allebei nog eens 10kg handbagage.
  Maar als we weggaan dragen we de zwaarste kleding: wandelschoenen alvast aan en de reisgids in de hand want dat scheelt weer een halve kilo ;-)

  Inpakken doe ik het liefst ook ruim van tevoren: stukje voorpret en handig. Manlief hier print op de dag van vertrek een lijstje uit en vinkt dat af. Mijn ergernis want vaak moet er dan toch nog iets gekocht worden maar geen tijd enz :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan me voorstellen dat je de auto mist... zeker als het gaat om boeken ;)... Leuk dat je er ook zo van het inpakken kan genieten ;).. alleen dat lijstje wat afgevinkt moet worden, moet je nog wat anders plannen :P
   LIefs Ilse

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke serie Ilse! Echt superleuk geschreven en we doen aardig veel hetzelfde. Ik ben iets minder van de structuur en het plannen maar heb het juist wel erg nodig. De laatste vakantie had ik mij ook zo lekker vroeg voorbereid en dat was zó heerlijk!
  De avond voordat we op vakantie gingen zelfs nog heerlijk op de bank gezeten samen ....terwijl we dan normaal gesproken in grote stress verkeren hihi.
  Ennuhh...ik heb je tip vorig jaar opgevolgd. De vacuumzakken!!! Scheelt een hoop he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk he... je leert het vast wel :P
   x

   Verwijderen
 5. Leuk om te lezen.. voor mij elk jaar weer een crime en bedenk ik dat ik het volgend jaar anders ga doen. ik ga dit jaar jouw voorbeeld es volgen. Stapeltjes verzamelen, ljstjes maken. Ik heb er zin in.
  Bevrijd van banden zie ik liggen, die ga ik deze vakantie nog weer es lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je er wat mee kan! Het werkt voor mij erg goed... En bevrijd van banden is nog niet uit.. maar steeds lees ik weer een stukje.
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 6. Je schrijft over vacuumzakken, daar stop je alle kleren van de jongens in? Neemt dit echt veel minder ruimte in? Waar haal je deze zakken? Maar hoe doe je dat als je weer teruggaat? Dan heb je geen stofzuiger of wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar gaan alle kleren in! en ja de zakken worden de helft minder dik. Dus dat scheelt veel ruimte... in een huisje hebben we een stofzuiger. Maar als je kampeert heb je mss wel een elektrische pompje wat ook kan zuigen ipv alleen maar opblazen.
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 7. Ik heb de vacuumzakken bij de hema gekocht. Je hebt daar keuze
  uit de maat M en L. Op vakantie in een huisje heb je vaak een stofzuiger tot je beschikking. Op de camping is dat denk ik wat lastiger...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoe jullie de stofzuiger gebruiken voor de vacuümzakken. Wij doen dat thuis ook. Wel merken we dan dat een goede stofzuiger benodigd is om de vacuümzakken daadwerkelijk klein te krijgen. Gelukkig hebben we die!

  BeantwoordenVerwijderen