17 juni 2016

Vakantie voorbereidingen: Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes #3

Vandaag gaan we weer verder in de serie over een vakantie voorbereiden bij ons hier thuis.... en een ding dat dan niet mag ontbreken, zijn LIJSTJES... oh wat ben ik dol op lijstjes... 


Lijstofiel....
Ik ben dus dol op lijstjes... Lijstjes geven me rust, zo kan ik heel goed inschatten wat ik nog moet doen. Als er iets door mijn hoofdspookt met het idee "dat moet ik niet vergeten" dan schrijf ik het op een lijstje en is het uit mijn hoofd. Ik weet dat aardig wat van mijn lezers helemaal niks hebben mmet lijstjes en veel structuren... en sommigen vinden dit zelfs onzin, maar voor mij werkt dit geweldig. Het geeft me houvast en ik kan dingen afstrepen en dat geeft me rust....raar? misschien wel.. .. maar goed thats me ... gelukkig kan ik dan naar mijn moeder wijzen.. want deze genen heb ik van mijn moeder geërfd (bedankt mam :)...) En eigenlijk ben ik er wel blij mee, want we gaan eigenlijk altijd super goed georganiseerd op vakantie en dat vind ik dan weer fijn.


Wat voor lijstjes???...
Ik heb meerder lijstjes, dat begint met de grote lijst waar alles op staat wat mee moet. Klik hier om de lijst te bekijken, op blad 2 vind je alles voor de kinderen. Deze lijst heb ik op de laptop staan en ieder jaar pas ik deze weer iets aan en print hem uit. Het staat tot de laatste sok bij wijze van uitgesplitst en dat vind ik prettig, want als het afgestreept is, ligt het dus klaar. 


Daarnaast heb ik nog een lijstje van spullen die ik nog wil kopen die mee gaan. Ik neem graag eten mee van huis. Ik weet het ze hebben daar winkels en lokaal eten is ook heerlijk...en geloof me dat doen we ook... Maar we missen toch heel vaak de typisch Hollandse dingen en die mogen mee. Kruiden neem ik vaak ook mee. Maar ook nemen we graag wat verse groentes en fruit mee. Dat is ook te koop in het buitenland ik weet het...maar daar is het stukken duurder, minder vers en het assortiment bedroevend klein. Ieder jaar ben ik weer dankbaar dat we in Nederland leven, want op die prachtige kale bergen groeien natuurlijk geen boontjes en broccoli heeft het een beetje koud op 1000+ meter... Daardoor moeten zulke landen veel van hun groente en fruit importeren, dat komt de prijs, assortiment en versheid niet ten goede... Dus zolang wij de plek hebben gaat er ook een kratje vers spul mee... Ik besef goed dat niet iedereen de luxe en ruimte heeft om dit mee te nemen. Ben er ook van overtuigd dat je meeneemt naar de ruimte die je hebt en wij hebben gelukkig al jaren genoeg ruimte om alles mee te nemen wat we willen. (oh en dit heb ik ook van mijn moeder geërfd :P...)


Een andere lijst is een lijstje van dingen die nog gedaan moeten worden voor we vertrekken... bv bleek in de wc, stofzuigen, katten naar het pension brengen, ramen controleren... Ja ik weet het sommigen van jullie schrijven dit niet op en gaan ook altijd heerlijk rustig op vakantie... maar zo zit ik dus niet elkaar en heb in de afgelopen jaren gemerkt dat ik er gewoon slecht van kan slapen en dus schrijf ik alles op zodat ik een redelijk leeg hoofd heb :). 

Laatste lijstjes...
Op een gegeven moment zijn de lijstjes zo goed als allemaal afgewerkt en maak ik een laatste grote lijst, zodat ik weer een goed overzicht heb. En dan is het toch echt tijd om bijna te gaan vertrekken. 
Het laatste lijstje maak ik vaak onderweg.. ja echt... een lange rit wordt op een gegeven moment toch een beetje eentonig en onderweg maak ik dan op een telefoon een boodschappenlijstje voor de verse spullen die we daar moeten kopen. Zoals vlees, melk, vleeswaren, kaas, maar ook sap, koekjes, brood en andere lekkere dingen die bij vakantie horen :). Ben ik weer een tijdje bezig en een lijstje rijker...

Hoe doen jullie dat? Gebruiken jullie ook lijstjes? Of juist niet en snap je mijn blog helemaal niet :)?

10 opmerkingen:

 1. Hoi Ilse, hahaha, wat een herkenning deze lijstje. Ik maak precies de zelfde lijstjes die jij ook maakt. Ook al jaren. De kinderen kregen een lijstje mee naar hun slaapkamer met daarop wat ze van kleding mee mogen nemen. Dus zelf uitzoeken, maar de hoeveelheid gaf ik aan ( bijv.7 onderbroeken ,anders zit er maar 1 in de tas haha). Ik merk dat onze dochter dit ook heeft overgenomen. Als ze op vakantie gaat met haar vriend, liggen ook overal lijstjes. En ik moet eerlijk bekennen, ik maak ook een soms een boodschappenlijstje in de auto op weg naar de vakantiebestemming. Lieve Ilse, geniet met het maken van de lijstjes, dat geeft al heel veel vakantievoorpret. Fijn weekend, groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ilse, En hier nog iemand die het helemaal herkent. Als alle lijstjes afgewerkt zijn, ga ik met een gerust hart weg. En ook in het gewone dagelijkse leven heb ik altijd wel ergens een lijstje voor. En ik heb het onze kinderen ook geleerd. Als het op een lijstje staat, is het uit je hoofd en kunnen je handen het overnemen. Geniet van je voorbereidingen!! Groetjes, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog een lijstjesmens...geeft rust in mijn hoofd. Anders kan ik zo een paar uur wakker er van liggen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super. Ik ben ook echt een lijstjesmens. En dat is nu met 5 kinderen echt wel nodig. Heb onlangs in de keuken een glasplaat van ikea opgehangen waar je met whitebstiften op kan schrijven. Zet daar het huiswerk op voor kinderen.en andere belangrijke zaken voor hun. En verder gebruik ik ook tig lijstjes die allemaal digi staan. Dank je weer Ilse. Ik voel me altijd een beetje dezelfde als jij. Liefs debora goud

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Ilse, je bent echt niet de enige, heerlijk die lijstjes! Die van mij zijn alleen nog specifieker, ik schrijf voor mijzelf ook de aantallen van de mee te nemen spullen op. Ik ben een enorme chaoot en structo tegelijk ! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil altijd wel en mijn man zegt ook doe het nu maar eens opschrijven, maar het is me nog nooit gelukt! haha maar dit moedigt me aan dus denk dat we het dit jaar ook eens gaan doen......Lijkt me een goed plan!!
  En geniet lekker van je vakantievoorbereidingen! Mijn vakantie lijkt nog heel ver weg, want wij hebben eerst nog tot 16 juli school en dan gaan we pas aan t einde van de zomervakantie..... dus ook nog wel beetje ver van mn bed show zeg maar! Maar we kijken er naar uit!!

  Groetjes, Marieke WD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ilse,

  Ook ik ben van de lijsten hoor! Bij alles eigenlijk: boodschappen, weekend weg, vakantie, bij vele dingen te regelen die je moet plannen enz.. Wat op papier staat hoeft niet meer in je hoofd te zitten...heerlijk toch. Vooral voor de vakantie komt er 's avonds in bed nog wat op en dan snel op het lijstje zetten en je kunt heerlijk slapen;)) Ga maar lekker door met je lijstjes en misschien hebben wij er ook nog wat aan:)))
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk om lijstjes te maken!
  Voor onze vakantie week in Duitsland had ik ook een paar lijstjes.
  Kreeg van de week een compliment van mijn moeder dat ik het zo goed had ingepakt voor Naomi. Ze had alles wat ze nodig had.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super dat jullie het allemaal herkennen zeg!!!
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen