5 september 2016

Bolcourgette gevuld met pastasaus


Pasta eten we hier graag, met allerlei verschillende soorten sauzen. Zelf maak ik dan geregeld courgettepasta, ook erg lekker! Vooral met een pittige rode saus. Dit keer kocht ik bolcourgette's... die vind ik altijd zo schattig. Wat ik er mee ging doen moest ik nog even verzinnen, tot ik bedacht dat ik het ook om kon draaien...De pastasaus in de de courgette... 


Recept Bolcourgette gevuld met pastasaus
2 personen

2 bolcourgette's
home made pastasaus of gekochte pastasaus
geraspte kaas
evt wat salade

Verwarm de oven voor op 220 graden. 
Snijd het kapje van de courgette's af.
Snijd met een scherp mesje de courgette in, lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit.




Vul de courgette's royaal met je eigengemaakte of gekochte pastasaus. 





Rasp wat kaas en verdeel dit over de gevulde courgette's.



Bak de courgette's in 20-25 minuten gaar in de hete oven.





Wat doen jullie met bolcourgette's als jullie die kopen? Ik kan natuurlijk altijd nieuw inspiratie gebruiken :)

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit1
    heb vrijdag met een gewone courgette iets gemaakt!
    met tonijn,paprika.champignon en een blikje tomatenpuree in de oven en smullen maar!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen