1 oktober 2016

Goodbye... September


September is voor ons altijd een erg drukke maand... en zo bleek ook dit jaar weer... Dat september pittig is... Kijk je mee naar onze maand...Om de verjaardag van Hans zijn broer te vieren gingen we met zijn familie naar het strand. Heerlijk.. scheppen mee en fototoestel mee en je hoort ons de rest van de dag niet meer. Het bleek erg snel vloed te worden en stonden "ineens" midden in de zee. Gelukkig konden we zonder echt te moeten zwemmen het nieuwe strand bereiken... maar toch een vreemde gewaarwording. 
Ons afzuigsysteem was toe aan een schoonmaakbeurt en lieten het apparaat vervangen. Deze gebruikt een stuk minder stroom en maakt veel minder lawaai. Nogal belangrijk omdat wij er pal naast slapen. Om ruimte te maken voor de monteur moest een stuk achter het schot leeggeruimd worden. Pfff wat een rommel heb je daar dan staan... 


Het wil helaas nog steeds niet erg opschieten met mijn bil en heupklachten. Via de dokter werd er een foto gemaakt van mijn bekken om te kijken of de stand daarvan wel oke is. Ik ging samen met een nieuwsgierige Thomas op stap... helaas mocht hij niet verder dan de wachtkamer. De uitslag van de foto kreeg ik een paar dagen later. Gelukkig staat mijn bekken goed. Nu is het alleen de vraag waar mijn klachten dan vandaan komen. Mijn fysio adviseerde me om naar een bekkenfysio te gaan, in de hoop dat die me verder kon helpen. 


Bellen met oma doen we vanuit onze luie stoel met onze voeten op tafel ;)... We kopen geregeld meel en bloem in groot verpakkingen bij een molen ... Lees 25 kilo per zak. Altijd leuk om even in zo'n molen te neuzen. Het ambacht straalt er nog vanaf. En we hadden geluk. Het volkoren meel had hij de dag ervoor gemalen. Ik nam gelijk nog wat zaden en pitten mee.


Omdat we toch in de buurt zijn rijden we gelijk even langs van Os. Een flinke appelboer, met eigen winkel in groente en fruit erbij. We kochten lekkere nieuwe oogst Hollandse appels en peren. Voor de jongens altijd een feest, want ze kunnen zichzelf op een mega weegschaal wegen en krijgen een appeltje.


We hebben wat tuin verander plannen in ons hoofd en wilde graag extra frambozen struiken in onze tuin. Deze waren leuk afgeprijsd bij de Intratuin en dus laadde we onze kar vol. We kochten een loganbes, tayberry en 3 verschillende soorten frambozen. Ja veel ik weet het... Maar we zijn zo dol op zulk zacht fruit en het laat zich ook goed invriezen. Door een investering in zulke planten hebben we voor minder geld, meer (veel meer) frambozen om op te snoepen. Misschien kunnen we ze volgend jaar eens invriezen om op een ander tijdstip ervan te kunnen genieten. 

De opruimkoorts sloeg toe...Ik zocht alle kasten in de huiskamer en ons kantoortje uit. Er ging heel wat weg. Of we maakte vrienden er blij mee, of het ging naar de kringloop of vulde er een vuilniszak mee. Ik ben er in totaal wel een week mee bezig geweest, maar wat voelt dat goed zeg. De boekenkast moest er ook aan geloven... Ik wilde alles op kleur hebben omdat dat rustiger oogt. En wat ben ik blij met het resultaat!


Uiteraard moest er ook weer gewerkt worden bij de Jumbo. Altijd een lastig seizoen, zeker als het dan ineens nog zo warm is in september en er een heuse hittegolf voorbij komt.


Niet alleen op mijn werk begon het werkritme weer... Ook het koken en DIY's maken ging achter de schermen hard door. Ik had heel veel inspiratie opgedaan en ook erg veel zin om te proberen. Ik heb heel wat uurtjes koken en bakkend en foto's makend door gebracht. Heerlijk om zo te ontspannen...


Ontspannen deden we ook tijdens de hittegolf door lekker naar het strandje te gaan hier op het dorp. Ik maakte voor mezelf een heerlijke salade met allerlei restjes. Als leesvoer nam ik veel kookbladen mee. Later kwamen er nog vrienden en aten we bij een ondergaande zon pizza aan het strandje. Heerlijk zeg deze extra zomerse dagen...


Na al het opruimen werd het tijd voor wat nieuwe decoratie in huis... Dus ik ging lekker aan het schuiven.. Ik zorgde goed voor mezelf. At lekkere yoghurtjes met frambozen en blauwe bessen... Jammmm en at lekkere crackers op mijn werk en tomaatjes uit de moestuin. 


In mijn keukentje is niks perfect en brandde ik me aan een hete ovenschaal.... koelen dus... We vierde Thomas zijn verjaardag.... 9 werd hij... Wat gaat de tijd snel! Voor het eerst vierde we zijn verjaardag buiten.... Extra feest daardoor. Uiteraard werd er getrakteerd op school, judo en vierde we een gezellig jongens feestje


Van je verjaardagsgeld moet je natuurlijk kadootjes kopen :).... Dus op een middag gingen Thomas en ik samen winkelen... We maakte het feest compleet met een lekkere lunch (dat ik daarna naar de tandarts moest vergaten we gewoon even ;)...)


En als je mama blogger is en van alles foto's maakt... Vooral van eten... dan maak je als kind uiteraard ook foto's van je bord :)


Ik ben nog steeds aardig aan het tobben met de klachten in mijn heup/bil... Ondertussen doorgestuurd naar een bekkenfysio die een andere diagnose stelde. Mijn bekken is ernstig onstabiel met daarbij de bijbehorende pijnklachten. Ondertussen dus een andere behandeling en daarbij sporten. We hopen heel erg dat dit nu zal aanslaan...


Met Yvonne van Counselling & Atelier Yvonne werkte we een dagje samen aan onze blog/site... Leuk om zo thuis te "flexwerken"... Er gingen heel wat kopjes thee doorheen en we lunchte met een lekkere salade... 


We konden de verleiding niet weerstaan om nog eens naar het strand te gaan... Dit keer naar een stukje van het nieuwe strand op de 2e Maasvlakte. Op en top genieten!


Ook vierde we als klap op de vuurpijl nog Hans zijn verjaardag... ja ja... we feesten wat af hier in september en oktober :)


2 opmerkingen:

 1. Wat een drukke maand, met leuke foto's. Hier een rustige maand, 1x naar verjaardagsvisite toe op een camping. De kinderen dus helemaal blij want ook nog in het badje kunnen.
  En ook wij zijn deze maand 2x naar een water bij ons in de buurt geweest, maar de 2e keer niet zo'n succes wegens te druk en dochter (4) die geen diploma's heeft. Dus wel boek mee, maar niet in kunnen lezen en gebruikt als onderzetter van mijn glas drinken.
  Ik vind je maand blog overzichten altijd gezellig, leuk om mee te lezen. Ik vergeet namelijk altijd foto's te nemen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een verschrikkelijk drukke maand... en deze is er nog zo eentje... :o... Leuk dat je deze posts zo leuk en gezellig vind. Geniet er zelf ook altijd van. En ik kan me voorstellen dat het lezen van je boek niet lukte! Gelukkig komt dat over een paar jaar helemaal goed :)!...
   bedankt voor je leuke reactie
   Liefs Ilse

   Verwijderen