Kipkluifjes waren een leuke en lekkere aanvulling op ons China buffet. Maar uiteraard kan je zulke kluifjes ook goed klaarmaken voor bij een andere maaltijd.
Recept Kipkluifjes gemarineerd in limoen en kokos
1200 gram kippendrums
1 kokosmelk van 200 ml
3 limoenen
5 teentjes knoflook
2-3 eetlepels chillisaus of 1 eetlepel sambal
seroendeng naar smaak (dit is een mengsel van bruine suiker, pinda's en geroosterde kokos)
Doe de kokosmelk en de chillisaus of sambal in een grote bak.
Hak de knoflookteentjes grof en doe deze ook bij de marinade.
Rasp de limoenen en pers ze uit.
Doe het sap en de rasp ook bij de marinade.
Voeg de drumsticks toe aan de dressing en kneed het even goed door.
Dek het vlees af en zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Giet de marinade af en leg de kippendrums op een bakplaat.
Giet de marinade af en leg de kippendrums op een bakplaat.
Bak de kippendrums in 35 minuten gaar en krokant.
(hierbij kan vocht uit het vlees komen, is dit teveel, giet dit dan tussendoor een keer af)
Bestrooi het vlees met de seroendeng.
Wij aten ze "los", maar met satésaus bleken ze ook erg lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten