15 november 2016

Simpel besparen


Besparen op boodschappen hoeft niet altijd moeilijk of lastig te zijn... Ik ga geregeld op zaterdagavond rond sluitingstijd even naar de Lidl. Dan prijzen ze heel veel dingen af met 50% korting. Het is gewoon nog goed, maar ze kunnen het het weekend niet bewaren zonder koelcel. Al geregeld kon ik een hele week eten van wat ik dan mee nam. 

Ik zorg er sowieso voor ik verschillende bewaar groentes mee neem. Denk daarbij aan rode kool, witte of spitskool, maar ook kroten, prei, winterpeen en pompoen. Deze kan je gemakkelijk een tijd bewaren en zo heb je later in de week nog plezier van de aanbieding die je zaterdagavond mee nam. Deze groentes bewaar ik dit seizoen altijd in de schuur en scheelt koelkast vulling. 

Wat doe jij om te besparen op je boodschappen?
Wij hebben net 2 dure feestmaanden met verjaardagen achter de rug en merken altijd dat ons budget dan niet toereikend is. Heerlijk om dan in november weer heel bewust op te letten en de knip wat dichter te houden... Want voor je het weet staat december al weer voor de deur en "loop" je daar weer op leeg. 

De feestdagen vind ik ook altijd een uitdaging. We doen nooit overdreven luxe, maar ongemerkt koop je toch meer en net even wat andere spullen dan normaal. Ik probeer altijd van tevoren al te verzinnen wat we gaan eten en een goede boodschappen lijst te maken. Door deze al ruim voor de kerst klaar te hebben en soms de houdbare spullen al in huis word ik niet verleid door allerlei folders die schreeuwen dat ik toch echt product X of Y nodig hebt om het goed te hebben met de kerst of sinterklaas.

4 opmerkingen:

 1. op zaterdagavond naar de supermarkt gaan levert hier niets op, ze zijn ook op zondag open :-)
  Ik probeer te besparen door een weekmenu te maken waarbij ik eerst kijken wat er nog in huis is en wat er in de aanbieding is.
  Ik doe 1x per week boodschappen die ik dan wel thuis laat bezorgen. Oké kost geld maar ik kies altijd voor een tijdstip waarop de kosten laag zijn (4,95 euro), soms kan ik gebruik maken van de aanbieding waarbij bezorgen gratis is. Verder kan ik doordat ik niet naar de winkel ga geen impuls aankopen doen en ik heb voor ik definitief bestel een overzicht van wat ik kwijt ben en kan dan nog eens mijn bestelling doorlopen en wat schrappen. Dat zorgt er, samen met het gemak, voor dat ik de bestelkosten "er wel uit haal".
  Soms moet ik tussendoor nog wel een keer naar de winkel voor extra brood of fruit, maar meestal lukt het met die ene keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bespaar door een maandmenu en boodschappenlijst te maken. Groenten, vlees en melk uit de aanbieding in te vriezen (als dat kan). We eten het liefst biologisch dus het scheelt best veel geld. De beste besparing is toch door minder te eten. Dan heb ik het voornamelijk over koek, snoep, chips, frisdrank, chocolade en alcohol. Streep maar eens door op je boodschappenlijst en vervang het door wortel, rijstewafel, diksap, rozijntjes (bijvoorbeeld) en tel uit je winst. Wanneer we chips, chocolade en koek eten plan ik ook in, bijvoorbeeld chips tijdens onze filmavond en anders niet. In het weekend een fles wijn etc. lekker duidelijk voor iedereen. In de vakantie klopt er nooit iets van mijn schema, dat maakt vakantie dan nog extra leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zorg voor een goede voorraad zodat ik het niet hoef te kopen als het niet in de aanbieding is. Dus als ik thee, pindakaas, jam, macaroni, etc nodig heb pak ik dat uit de kast. Ik heb ook de regel dat er niet meer dan 3 soorten zoet beleg open mogen. Dus als er een pot leeg is, staan de kinderen voor de kast om uit te zoeken wat ze nu aan zoet beleg willen. Het blijft lastig om keuzes te maken :) Verder hou ik dus de aanbiedingen in de gaten en maak elke week een boodschappenlijstje en eet iets voordat ik boodschappen ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voordat ik boodschappen ga doen bekijk ik de aanbiedingen op internet of in de app. Verder kijk ik wat ik nog in de vriezer heb.
  Daarop baseer ik dan ons weekmenu.Ik hou ook wel mijn agenda in de gaten of ik wel tijd heb om te koken of "dat ik uit de vriezer" moet eten. Als ik kook maak ik vaak meer om het in te vriezer voor als ik geen tijd heb om te koken.
  1x per week ga ik naar de supermarkt (jumbo)voor de weekboodschappen en de rest haalt mn man in t weekend bij een andere supermarkt (ah). 1x in de maand ga ik naar de aldi en haal daar de maand boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen