6 juli 2017

Food-Souvenirtips


Gekke titel he.... maar ik wist niet hoe ik het anders moest omschrijven... want hoe kan ik jou nou tips geven als het gaat om souvenirs kopen... Tja dat is ook lastig. Want iedereen heeft een andere manier van met souvenirtjes omgaan en heeft andere ideeën erover. 

Wij vinden het niet prettig om ons geld uit te geven aan een "prulletje" wat je in de kast zet en uiteindelijk weggooit omdat het niet je smaak is of na een paar jaar vakantie je huis een wildgroei vertoont van allerlei verschillende soorten souvenirs. Omdat te voorkomen hebben wij voor onszelf een ideale manier gevonden. We kopen vaak lokaal eten en nemen dat als souvenir mee. ... 

Zo namen we uit Duitsland echte Duitse frietkruiden mee. Heerlijk... Elke keer als we friet eten met deze kruiden eroverheen denken we terug aan die heerlijke vakantie toen in het zwarte woud. Maar ook namen we wel eens een pak met een speciale taartmix mee. Duitstalige landen hebben ook enorm veel keuze aan toetjes mixen. Die hebben we ook wel eens meegenomen. Het leukste vinden wij dan om die een tijdje te bewaren en in de winter pas te gebruiken, waardoor je ineens weer terugdenkt aan die zonnige dagen... Onze oudste en ik zijn dol op allerlei soorten schinken, ieder jaar nemen we in de koelbox dan ook een verpakking mee. Thuis mag die in de vriezer en genieten we op een later moment van die vakantie schinken.  Afgelopen jaar namen we uit Oostenrijk bier mee, dat vonden we daar heerlijk en wat is er dan heerlijker om dan thuis daar ook nog eens van te genieten ;). Ook namen we spätzles mee en mix voor erbij... leuk om dan halvewege november zoiets ineens te eten :).

Dus ga je deze vakantie op vakantie en wil je eens wat anders meenemen dan een sleutelhanger of een magneet? Duik dan eens een speciaalzaakje of een supermarkt in. Kijk wat voor kruiden ze er hebben, denk aan de echte Italiaanse of Provenciaalse kruiden. Of aan die heerlijke wijn die je 's avonds bij het ondergaan van de zon dronk. Of koop een mooie olijfolie, die je gebruikt voor dressings. Een schap vol taartmixen of lekkere jams? Koop een pot. Hebben ze koeken die je erg lekker vind? Neem die mee... 

Zo houdt je de herinneringen levendig en loopt je huis niet vol met rommeltjes waar je op een gegeven moment niet meer van geniet... En ja hoor... ook wij kopen wel eens een hebbedingetje ... Ooit hebben we onze klok zelfs op vakantie gekocht... Een orginele koekoeksklok uit het Zwarte Woud... Alleen dan wel een hele moderne versie. Steeds als ik naar de tijd kijk... denk ik terug aan die wandeling, het restaurant en het avontuur om met die klok en berglift beneden te komen :)..

Kopen jullie wel eens food souvenirs? Of is dat een tik van een foodblogger.... 

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke blog! Ja wij doen dat ook. Vooral bier en drogisterijartikelen gaan mee naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wij kopen meestal iets van eten uit onze vakantielanden. Alhoewel ik helemaal niet van prullaria houd, kopen we de laatste 20 jaar een kleiner dan wel groter bord met een afbeelding. Deze worden allemaal op een 30 cm breed muurtje bij ons terras geplakt. Leuk om steeds weer naar te kijken. Neem sinds ik een postzegelmoestuin heb ook wel eens zaad uit een lekkere tomaat mee. Eén ervan doet het in pot gewoon buiten erg goed. Komt nog wel uit Puglia, onderin de Italiaanse laars. Advies is meestal om zaad uit een kouder land, zoals bv Rusland te kiezen.
  Geniet elke dag van je verhalen.
  Groet MiekeR

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk ja! Wij nemen ook vaak voedsel mee als souvenir. Nu hebben we zout uit Uyuni, Bolivia en zout uit Peru. En een flesje Inkacola om te laten proeven aan familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee, ik vond het vroeger ook een van de leukere dingen van vakantie, de supermarkten. Nu zijn we al jaren niet op vakantie geweest en als we weer gaan zal dat waarschijnlijk in Nederland zijn. Maar in andere delen van NL zijn er ook wel andere producten te verkrijgen, dus je hebt wel een leuke tip gegeven om te onthouden.
  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat doen wij altijd als wij in Luxemburg zijn.
  Mijn moeder komt uit Luxemburg, zij weet wat lekker is daar...
  We nemen meestal Luxemburgse wijn, bier, kochkase ( smeerkaas ), Judd ( ham ), metworst ( worst die je moet koken ) en Mirakoli. Dat laatste komt eigenlijk uit België. Het is een pak met meestal spaghetti en saus. Mijn moeder heeft er jeugdherinneringen aan. En ik nu ook...
  We nemen ook wel eens Luxemburgse honing mee, of KinderChocolade die je hier niet kunt krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij nemen ook wel lekkere dingen mee uit het buitenland. Vaak een kruidenmix uit het land waar we zijn.
  Nu een mix saladekruiden uit Griekenland en Griekse bergthee. Ook net in een Grieks restaurant in Nederland gehoord hoe je die thee precies moet bereiden. Zo leuk om nog eens weer te proeven of dit te horen!

  BeantwoordenVerwijderen