22 september 2017

Chicken BBQ burger

Onze kinderen eten geregeld bij opa en oma op de dag dat ze oppassen. Wij nemen het er dan stiekem altijd een beetje van. Of heerlijk simpel of lekker uitgebreid... Broodje hamburger staat hoog op ons lijstje van wat we graag eten dan. Dit keer maakte ik een chicken BBQ burger. Nee niet op de BBQ, maar met een heerlijke BBQ saus die ik als marinade gebruikte! De saus is van Santa Maria en heeft een geweldige rokerige smaak. Heel anders dan de BBQ sausjes die ik uit andere flesjes ken. 


Maar er ging veel meer op dan alleen kip. We houden van rijkelijk belegde en dikke broodjes hamburger en dus bouwde we een heerlijk exemplaar... met sla, spek, ananas en uiteraard de kip. Voor de broodjes doe ik niet moeilijk. Deze koop ik bij de plus, maar zijn ook te krijgen bij andere supermarkten en smaken best. Zelf een keer echte hamburger broodjes maken staat op mijn verlanglijstje, maar die is nogal groot op het moment. Dus ga ik voor het gemak.


Voor nog meer gemak maakte ik alles met onze contactgrill.  Krijg je toch nog een beetje dat grilleffect en kan gewoon in ieder seizoen! Heb je geen grill, gebruik dan een grillpan. Heb je die ook niet en is het geen BBQ seizoen, gebruik dan een normale koekenpan. 




Recept Chicken BBQ burger

4 stuks 

2 kipfilets
8 plakjes ontbijtspek
4 plakken ananas
sla
4 hamburger broodjes
8 eetlepels Santa Maria Amerikaanse BBQ saus (zie foto)
prikkertjes
evt mayonaise

Snijd een uur van tevoren de kipfilets overdwars door zodat je 2 dunne plakken/"burgers" krijgt.


Smeer deze aan beide kanten in met een lepel van de saus. 




Leg de gemarineerde kipfilets in een bakje en zet ze voor een uurtje in de koelkast. 
Laat de ananas uitlekken. 
Snijd de broodjes open. 
Verwarm de contactgrill en grill alle spullen in volgorde van "droog" naar "nat".
Ik grilde met een open grill eerst de broodjes aan beide zijden, ik liet hem open omdat je anders een plat broodje krijg ;).
Daarna grilde ik de plakjes spek tot ze mooi krokant waren, dit deed ik ook met een open grill.
Leg deze op een stukje keukenrol om uit de druipen en bewaar tot je ze nodig hebt. 
Dan is de ananas aan de beurt, bij deze deed ik de grill dicht. 
Ik grilde hem tot hij mooie gekleurde grill strepen had, zet deze ook weg tot gebruik.


Dan zijn de kipfilets aan de beurt.
Leg ze op de contact grill en sluit de grill. 


Bak hem gaar in 3-5 minuten, op de foto lijken ze erg donker maar dat viel mee, de saus is een beetje gekarameliseerd en dat maakt dat hij wat donkerder oogt.


Bouw ondertussen het broodje op.
Begin uiteraard met een onderkant van een broodje, daarop wat sla, gevolgd door 2 plakjes spek en ananas, daarbovenop komt de kip. 
Wil je wat saus gebruiken, mayonaise kan goed. 
Druk de burger goed aan en duw er een prikker doorheen. 
Lekker met wat salade of frietjes.. of allebei natuurlijk ;)


Eet smakelijk :)

~de saus uit deze post werd gesponsord door Santa Maria en Kroon op het werk~

1 opmerking:

  1. Dit recept ga ik vanavond op de BBQ proberen. Wij hebben er een van Lotus die je op tafel kan zetten. Dan kan je gezellig met het hele gezin aan tafel blijven zitten.

    BeantwoordenVerwijderen