17 november 2017

Handgeletterde kerstkaarten

Jaaaa ik weet het, het is nog vroeg voor kerstkaarten.. Veel te vroeg zelfs. MAAAR! als je zelf kerstkaarten wil maken en niet 2 weken voor kerst in de stress wil schieten is het geen gek idee om het op je grootste gemakje in deze periode te doen. Bij mij gebeurd het dat ik ineens 10 kaarten maak, het weer even weg leg en later weer verder ga met maken. 

Omdat ik dus al bezig geweest ben, wil ik jullie graag laten zien wat ik gemaakt heb. De grootste inspiratie bron voor mij is Pinterest. Daar zoek ik op kerstkaarten en ineens zie je de mooiste en leukste kaarten. Zoek iets uit wat jij leuk vind en kan maken en ga lekker aan de slag. 

Persoonlijk vind ik het niet leuk om 20 dezelfde kaarten te hebben en dus maak ik allemaal verschillende soorten.  Als kaart gebruik ik simpele bruine kaarten van de Action. Om te tekenen/schrijven gebruik ik fineliners in de kleuren zwart, wit, goud/zilver/brons. Om te kleuren gebruik ik Mondeluz potloden.


Van deze kerstboompjes werd ik zo blij! Ze bleken helemaal niet zo moeilijk om te tekenen en had er echt lol in :). 


En sneeuwpoppen :)... Geweldig toch. Probeer eerst even op een papiertje uit hoe je ze het beste kan tekenen en ga dan los op je kaart. Doordat ik hem met wit teken en in heb gekleurd, is het net een echte sneeuwpop. Teken op de zwarte hoed ook wat wit, zodat het net lijkt of er verse sneeuw gevallen is. Ik stippelde ook de kaart met de witte fineliner... Want sneeuw en kerst... Ja dat hoort bij elkaar, ook al hebben we het al lang niet gehad! Oh ennnn... die eerste kaart, die sneeuwpop mist zijn armen, maar dat is goed gekomen hoor, heb ze na de foto er nog bij getekend ;). 


Maak jij wel eens kerstkaarten? Wat voor soort maak je dan? 

1 opmerking:

  1. Hoi Ilse, wat een leuke kaarten heb je gemaakt!!Die kerstboompjes zijn zooo leuk.Ik maak ook kaarten voor de kerst. Ik probeer ze maken van de kaarten die ik het jaar daarvoor heb gekregen. Dus diegene die een kaart stuurt krijgt als het ware zijn kaart weer terug. Haha. Maaar dan wel geplakt, geknipt, bij geschilderd of getekend. Leuk om te doen. Ik vind het zonde om mooie kaarten weg te gooien. En helaas kan ik natuurlijk niet alles bewaren. Lieve Ilse, nog heel veel plezier met kerstkaarten maken en een heel mooi weekend met je gezin. Groetjes Ineke.

    BeantwoordenVerwijderen