12 december 2017

Gastblog Evelyn: Feestdagen in Zuid Oost Azie

Vandaag heb ik voor jullie weer een gastblog van Evelyn. Zij en haar gezin zijn uitgezonden naar Zuidoost-Azie om daar te werken voor Wycliffe Bijbelvertalers. Wat ze daar precies doen en hoe hun leven eruit ziet, daar blogt ze over. Mocht je vragen hebben? Ben je nieuwsgierig naar hun werk? Of hoe ze leven? Laat de vragen als reactie achter en zo voorzie je Evelyn van nieuw blogmateriaal!

Vandaag vertelt Evelyn over de feestdagen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~Hoe beleven jullie de feestdagen tegenwoordig?

In een eerdere blog heb ik gedeeld hoe het is om kerst te vieren in een land waarin kerst voor de meeste mensen niets betekent. We zijn nu bijna een jaar verder en over een poosje is het weer kerst. Dit jaar mogen we het vieren met mijn schoonouders die voor een maand overkomen.  

"Kerst vieren draait nu meer om de geboorte van Jezus"


Ik kan wel zeggen dat kerst vieren nu meer draait om de geboorte van Jezus dan eerder. In Nederland was ik vooral bezig met de organisatie van de dagen zelf; eten, drinken, het kerstfeest in de kerk, de kleren, gasten en ga zo nog maar even door. Nu we hier leven in een cultuur die hoofdzakelijk boeddhistisch is, ervaren we pas echt hoe bijzonder het is christen te zijn. Dat we door genade gered zijn en niet door goede werken. Als je ziet wat een angst het oplevert om vanuit goede werken te leven zoals de meeste mensen hier, begrijp je pas wat een groot cadeau we ontvangen hebben in het offer dat Jezus gebracht heeft. Vorig jaar hebben we met andere Nederlanders kerstliederen gezongen; hopelijk kunnen we dat dit jaar weer doen. We hebben hier een Kerstviering in de kerk gehad, met kinderen in de hoofdrol. 

Sinterklaas

Wat Sinterklaas betreft; dat vieren we niet meer. De Sinterklaas sfeer zoals die in Nederland heerst, ontbreekt hier totaal. Cadeaus die de kinderen normaal kregen, hebben we daarom naar de kerst doorgeschoven. We maken nu immers deel uit van een Amerikaanse cultuur waarin christenen hun kinderen met kerst cadeaus schenken. Het is voor de kinderen zo makkelijker om aan te sluiten bij de kinderen om hen heen. Maar het blijft natuurlijk altijd leuk om te vertellen over dingen van onze Nederlandse cultuur, zoals Sinterklaas.~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wil je meer informatie? Dan kan je kijken op hun site www.familieopmissie.nlDe toegangscode is 2559. 

Omdat Evelyn en haar gezin leven van giften geef ik jullie graag een linkje zodat jullie hun evt kunnen steunen. Veel kleine beetjes, maken een groot beetje... Doneren? Kan via deze link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten