15 december 2017

Review: Vers van het land


Ik kreeg een gaaf boek van Ark Media. Een super compleet kookboek, voor moestuin fanaten. Echt wat voor mij, ook al heb ik geen moestuin meer. Het blijft iets wat ons erg interesseert! Wat het boek bijzonder maakt is dat het allemaal recepten zijn van Amish mensen. Ook de moestuin tips komen van Amish. Ook wordt er geschreven over wecken, dat doen wij hier ook nog steeds. Dat maakt het extra leuk om te lezen hoe ze daar bij de Amish mee omgaan en welke tips ze hebben.


Vers van het land...


.... is een zeer compleet kookboek waar je heel veel aan zal hebben!

Ik vind het heerlijk als een kookboek zo opgesplitst is in categorieen! En ook nog eens zoveel recepten bevat, zo is de keuze erg groot.


Veel tips kan je er vinden voor de moestuin, van hoe je moet omgaan met ziektes tot tips rondom de groei en oogst, hoe je je onkruid te lijf kan gaan.


De recepten zitten goed in elkaar en vaak gemaakt met "normale" en goed te krijgen ingredienten. De recepten komen bij de Amish vandaan en dat merk je ook omdat ze persoonlijk zijn. Voor sommige gerechten staan er zelfs meerdere versies in het boek. Onder ieder recept staat vermeld van wie het recept afkomstig is en maakt dat ik me een klein beetje verbonden voel met een Amish vrouw aan de andere kant van de oceaan.


Zelf vind ik de weck en inmaak recepten reuze interessant, want daar is online weinig over te vinden. De Amish hebben hier ruim ervaring mee. Ruim 60 pagina's gaan over het inmaken van voedsel. Op alle mogelijke manieren, inmaken, wecken, invriezen, maar ook jams komen voorbij. 


Achterin is een duidelijk en overzichtelijk register te vinden om je weg te vinden in de ruim 240 recepten!


Daarnaast vind ik het altijd een lust voor het oog, als er mooie foodfoto's in staan. Nou die staan erin...om van te watertanden :)


Het boek is geschreven door Wanda E. Brunstetter, hij te krijgen bij Ark Media en kost 25,=

~dit boek werd gesponsord door Ark Media~

1 opmerking: