2 maart 2018

Snel havermout ontbijt met havermout van Lima Foods

Havermout, ideaal als ontbijt. Lekker warm de deur uit in de winter. Enig nadeel is wel dat je het moet koken. Als je het de avond van tevoren klaar zet, is de kooktijd wat korter, maar koken is noodzakelijk. Met deze nieuwe havermout van Lima Foods is dat verleden tijd. Want warme melk toevoegen, roeren, even wachten en klaar is je powerontbijt!


De havermout is gestoomd en heeft daardoor "geen" bereidingstijd. Super handig voor mensen die stevig willen ontbijten maar geen ochtendmensen zijn. Zoals wij alle 4 dus niet zijn...;). Wij liggen zeker in de winter graag lang in ons warme bedje en kiezen dan voor een snel ontbijtje. Brinta en yoghurt zijn grote favorieten, maar dat assortiment is nu ook uitgebreid met deze havermout.


Wij mochten 2 varianten testen, de omega 3 mix en de superfruits mix. Bij de eerste zitten er zaden en pitten aan toegevoegd. Aan de andere gedroogd superfruit, nou geloof ik niet zo in superfoods, maar gedroogd fruit wat ook nog eens lekker en gezond is mogen ze van mij gerust toevoegen ;). Lekker een ander smaakje erbij in je pap. 


Als foodblogger ben ik ook altijd op zoek naar andere dingen die je met je materialen kan doen. Dus maakte ik er snelle havermoutkoekjes van die ook nog eens verantwoord zijn. Heerlijk! Geen ingewikkeld recept, maar zal hem toch delen met jullie...


200 gram havermout,  50 gram boter, 1 ei, flinke snuf zout, 1 theelepel koekkruiden, 50-80 ml honing. Deegje van kneden, balletjes draaien en platdrukken. Een kwartiertje bakken in een oven van 180 graden en klaar ben je. Glas melk erbij en je hebt het "milk and coockies" effect. ~deze blog is gesponsord door Lima Foods en MISSPUBLICITY ~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten