13 april 2018

Drukte en veranderingen bij Uit Mijn Keukentje...


Al eerder schreef ik hier over dat er achter de schermen nogal wat dingen aan het veranderen zijn. Het is voor mij persoonlijk erg druk, met nieuw werk en nog steeds een sollicitatie verplichting. Naast dat nieuwe werk, is er ook nog een huishouden, een gezin, vrije tijd en ook nog steeds mijn chronische rugpijn... 

Vrije tijd

Iets wat ik altijd genoeg gehad heb omdat ik 14 uur in de week werkte. Daarnaast ben ik de afgelopen 1,5 jaar grotendeels ziek thuis geweest en had ik naast mijn ziek zijn heeel veel vrije tijd. Dus ik kon knutselen, lezen, afspreken met vriendinnen. Wat ook binnen mijn vrije tijd viel was koken voor mijn blog. Ik hield wel eens een kookweek en verzon ik wel 10 nieuwe recepten en kookte die in 1 week. Om ze vervolgens op de foto te zetten en uit te werken. Jullie snappen wel dat er steeds meer tijd in mijn blog ging zitten. Langzaam maar zeker verschoof mijn blog van complete foodblog naar een meer lifestyle blog. Iets wat me heel goed beviel. Alle jaren heb ik 5 of 6 keer in de week gepost en dat vond ik heerlijk. De afgelopen maanden zit dit veel meer op mijn nek en begint het te voelen als een moeten.

Bloggen is een hobby

Nu is bloggen mijn hobby en verdien ik er geen cent mee. Dus het moet wel leuk blijven. Om het leuk te houden voor mezelf ben ik dus steeds meer over lifestyle en ons leven gaan schrijven. Heerlijk. Ik merk steeds meer dat het koken nog steeds mijn hart heeft, maar ik eigenlijk wel zo'n beetje alles verzonnen heb wat ik wil verzinnen. Mijn blog heet Uit Mijn Keukentje en heb ik ooit opgezet om jullie mee te laten kijken wat er uit mijn keukentje komt. Ooit heb ik dus ook besloten dat ik alleen maar kook/blog over wat wij dus eten en koken. Het voelt op het moment alsof mijn opties op zijn. Als je mijn blog al langer volgt zal je bv opvallen dat ik weinig vis recepten online heb staan, nog minder asperge gerechten en om over sushi achtige zaken maar te zwijgen. Dit is voor mij compleet logisch, want dit eten we weinig tot niet en komt dus ook niet uit mijn keukentje gerold. 
Voor mijn gevoel heb ik dus zo'n beetje alles gekookt wat er te koken valt binnen de smaken van ons gezin. En dat is helemaal oke. Ik heb een blog vol met mooie recepten, maar de drang in mij om er nog meer te maken is een beetje weg. Dus ik heb besloten dat van mezelf ook niet meer zo te hoeven. Ik mag daar ontspannen mee omgaan. Gelukkig hou ik van afwisselingen en probeer ik vaak nieuwe dingen. Dus er zullen heus nog wel recepten voorbij blijven komen. Maar niet meer zoveel in de week. 

Van 5x naar 3x in de week

Vroeger werkte ik een maand vooruit. Dat kon omdat ik dus kookweken hield en dan een berg recepten op voorraad had. Ik sta minder in de keuken omdat dit lichamelijk nog een uitdaging blijft en ook is de drang zoals hierboven beschreven afgenomen. Dat maakt dat ik minder "voorraad" heb in mijn blog artikelen en dus niet meer een maand vooruit kan werken. Sterker nog .... soms schrijf ik de dag van tevoren mijn blogs nog. Helemaal niet erg, ook wel weer erg leuk. Maar als je dan 5 of 6 dagen content wil plaatsen is dat in combinatie met 20 uur werken in de week gewoon teveel. Dus ik besloot van de week mijn streven los te laten. Vanaf nu kan je nog 3x in de week een blog van mijn hand verwachten. Ik zeg bewust van mijn hand. Want de gastblogs verzorgd door de vaste gastbloggers en de eenmalige gastbloggers komen nog wel extra online. Maar dat zal per week verschillen. Op maandag, woensdag en vrijdag zullen er blogs van mij online komen. Wat er in de toekomst gaat gebeuren weet niemand, dus pin me niet vast op die 3x of die dagen.... Dit maakt dat ik naast mijn hobby bloggen ook nog tijd over hou voor dat kopje thee bij een vriendin of lekker creatief bezig zijn... 

Bedankt

Gelijk maar even gebruik maken van deze blog...want ik wil jullie lieve blog lezers bedanken! Ik geniet van jullie interesse, meedenken en meeleven! Dat maakt voor mij bloggen het allerleukst!

Onderwerpen...

Omdat ik steeds meer over andere onderwerpen schrijf ben ik ook heel erg benieuwd naar jullie mening. Wat zou jij graag lezen voor artikelen op mijn blog. Over welke onderwerpen moet ik volgens jou eens schrijven, laat ze achter als reactie of stuur me een mailtje!


9 opmerkingen:

 1. Hoi Ilse, pffff dacht even dat je ging stoppen. Maar dat is het gelukkig niet!! Begrijp het volkomen dat je minder gaat posten. Ik heb niet zoveel wensen hoor over wat jij wilt schrijven. Eigenlijk vind ik alles leuk. (recepten wel het meest haha). Lieve Ilse, maak van het bloggen een feestje op jouw manier. Geniet van alles en iedereen om je heen. Groetjes Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blog ook niet zo vaak en dat bevalt prima.
  Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ilse,
  Jouw blog valt is één van de drie favorieten van mijn lánge lijst blogs die ik af en toe bekijk. Vrijwel alles wat je schrijft is mooi, interessant, boeiend, ontroerend, lekker of gezellig. Ik heb al vele recepten van je gemaakt. Altijd lekker, vind ik. Net even anders, maar met 'haalbare' ingrediënten.
  Heel erg bedankt voor al het werk dat je in je blog stopt.
  Helemaal begrijpelijk dat je er nu iets minder aan gaat doen.
  Groetjes, Rinette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel begrijpelijk dat zoveel posten soms even niet haalbaar is.Ik lees juist liever je andere post.Ben minder van de recepten enz.Maar blijf gezellig meelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Ilse,
  Ik vind alles leuk op jouw blog, juist de afwisseling. Dus maak je niet druk en pin je nergens op vast. Wij volgen jou, niet andersom :)Dank je wel dat je dit doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is goed zoals het komt lieve Ilse...
  En bovenal geef je niet teveel;
  inderdaad "bloggen" is maar een hobby.
  Wel een hele leuke trouwens :-)
  Ik heb in de afgelopen jaren veel heerlijke recepten van je mogen koken.
  Dankjewel voor deze inspiratie...

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben dol op je zelfgemaakte verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Sinds kort beschik ik over een weckketel en ik ben van plan om recepten van jouw blog te gaan uitproberen. Ook probeer ik regelmatig een baksel van je uit voor in het weekend.
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien een bijbelstudie serie met handletteren er bij? ☺
  Lees graag bij je! Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel begrijpelijk! Ik hoop dat je er zo veel plezier aan kunt blijven bekeven!
  Ik vind de verhalen over gezin altijd erg leuk zoals de foto's met de sporen die de kinderen achter laten, de verjaardagsblogs met tips voor buffet etc en de uitjes zoals musea.
  Gewoon lekker doen waar jij je goed bij voelt!

  BeantwoordenVerwijderen