9 april 2018

Kaneel spiraal broodjes


Kaneelbroodjes zijn een graag geziene gast in de brooddozen van de heren hier thuis. Het heeft wat weg van bolussen, maar zijn minder plakkerig en hebben een uitgesprokenere kaneel smaak. Tja... lijken ze er echt op dan? Nee niet echt, maar goed even voor jullie beeld en smaakvorming ;). 


Zulke broodjes zijn natuurlijk niet het toppunt van gezondheid, maar dat hoeft voor mij ook niet voor zo'n traktaat. Ze krijgen ze niet iedere dag mee en zijn een uitzondering. Zo hou je het leuk en is de lunch steeds een verrassing. De mannen vinden ook geregeld een boxje rauwkost, extra fruit of een gekookt ei in hun broodtrommel. 


Uiteraard zijn zulke broodjes ook erg lekker voor bij een lunch of brunch, als je eens wat anders wil maken. Je kan ze goed invriezen en later weer eventjes opbakken in een warme oven. 


Recept Kaneel spiraal broodjes


750 gram bloem
400 gram water
10 gram gist
8 gram zout

Voor de vulling:
100 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels kaneel

Kneed met de hand of in een kneedmachine van alle ingredienten in een kwartier een soepel deeg. 
Zet het deeg warm en afgedekt weg, laat het zo een uur rijzen. 
Als je met je vinger in het deeg prikt en er blijft een gat achter, dan is het genoeg gerezen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Rol de het deeg uit tot een grote langwerpige lap van ongeveer 1,5 cm dik.
Roer de basterdsuiker en de kaneel door elkaar heen en verdeel de kaneelmix over het deeg uit.


Rol het deeg deeg losjes op tot een brede rol. 
Snijd er plakken vanaf van ongeveer 2-3 cm. 
Zet de op de snijkant op een bakplaat met daarop bakpapier.Bak de broodjes goudbruin en gaar in 15-20 minuten in het midden van de oven. 

Laat ze afkoelen op een rooster. 1 opmerking:

  1. Hoi Ilse, heerlijk die kaneelbroodjes. Ik maak ze ook wel eens maar dan met gewone suiker. Goede tip die bruine basterd. Ik maak ook nog wel eens een variatie hierop.(zonder kaneel). Meng 100 gram boter met 100 gram gewone suiker. Bestrijk je deeg ( die van het kaneelbrood) met dit mengsel. Rasp er 1 schil van een limoen over en bestrooi met ongezouten pistachenootjes. Zelfde bereiding als kaneelbroodjes. Ook erg lekker . Lieve Ilse, geniet van deze week. Groetjes Ineke

    BeantwoordenVerwijderen