21 mei 2018

Sokken-memorie

Het raadsel van de verdwenen sokken.... 

Ik geloof dat mening moeder er boeken over zou kunnen schrijven. Echt hoe doen ze dat toch. Die sokken ze lijken wel weg te lopen, zich te verstoppen in de meest gekke hoekjes en plekjes. En dan na een ronde in de wasmachine is een ander deel opgegeten ofzo.. 


Echt ik vind het zo irritant als die sokken waarvan ik er maar eentje heb. De afgelopen maanden hebben we ze allemaal op een hoop gegooid en in de vakantie kregen de mannen de opdracht om sokkenbingo te spelen. Of beter gezegd sokken memorie. De opdracht maak acceptabele setjes. Eerlijk is eerlijk ik speelde al weken met het idee de sokken maar gewoon te dumpen, want wat een uitzoek werk. Gelukkig heb ik dat niet gedaan en werd het merendeel gewoon gematcht aan een andere die in de mand lag. In de sokkenmand bleken er weer setjes te liggen. Heeft het toch nut gehad om de losse exemplaren te bewaren. Zo ben ik voorlopig ook even van de vraag af "Mam heb je nog sokken voor me"... want we hebben er weer meer dan genoeg. 


Wie heeft de tip voor verdwijnende sokken?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb een eenzame sokkenmandje. Elke keer als ik sokken heb gevouwen kijk in het mandje of ik nog een setje kan maken. 1 x Per zoveel tijd ben ik het zat en gaan de sokken weg. Voor mijzelf probeer ik alleen maar sokken in hetzelfde model en dezelfde kleur te kopen met de gedachte dat ik weinig eenzame sokken overhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon allemaal dezelfde sokken kopen. Wij hebben het geluk dat ik dezelfde maat heb als manlief dus wij delen zelfs de sokken. Dochter 1 heeft grijze sokken, dochter 2 zwarte. Ideaal, ook wanneer er eens een gat in zit, dan hoef je maar 1 sok weg te gooien, er vormt zich vanzelf wel weer een setje. Cato

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Direct de ‘eenzame’ sokken bij de juiste persoon in de kast leggen. De andere die nog mist volgt vanzelf na kortere of langere tijd! Werkt super.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan je niet helpen, heb dat echt nog nooit meegemaakt, dat er een sok mist. Vaak genoeg kom ik dit tegen op het www, en ik vraag me altijd af hoe dat nu toch kan. Je stopt ze in de wasmachine, en daar haal je ze ook weer uit. Ik kan alleen bedenken dat een sok dan ergens in een kussensloop of dekbedhoes terecht is gekomen. Maar als je die opvouwt kom je die sok toch tegen?

  BeantwoordenVerwijderen