12 juli 2018

Goodbye juni en juli


Misschien hadden jullie de goodbye post al gemist, maar hij is er. Ik besloot hem iets later te in te plannen zodat de eerste weken van juli ook nog meer konden doen. Eind van deze week gaat mijn blog op de jaarlijkse blogpauze en kan ik zo alles mooi in 1 blog vangen. 


Ik werk nog steeds met veel plezier bij mijn nieuwe werkgever. Mijn zeer ruime inwerktijd van 3 maanden zit er bijna op en ik kan wel zeggen dat ik veel heb geleerd. Ergens in de zomervakantie gaat mijn collega die zwanger is met verlof en zal ik het zelf moeten gaan doen. Tussendoor gaan we zelf ook nog op vakantie en dus is het einde in zicht dat we samen werken. Best spannend zonder vangnet, om het straks alleen te gaan doen, maar dat komt goed. Dus aftellen is het op mijn werk nu. 



We tellen ook de maanden, weken en dagen af richting onze vakantie. De wandelingen worden gecheckt en goed gekeurd! Superleuk om met zijn allen af te tellen en toe te leven naar de vakantie.  



Ik kreeg leuke foodpost van Miss Publicity. Ik kreeg van Lima Foods heerlijke ontbijtgranen. Zonder rommel en zo goed op smaak! Hier houden we van. Heb je trouwens ook die gave beker van Mepal gezien die er ook bij zat? Die gaat wekelijks gevuld met yoghurt mee naar de zaak. 



Trainen gaat gewoon door. Het heeft even op een lager pitje gestaan, maar dat moest ik alweer terug betalen. Dus weer netjes me aan het schema aan het houden wat ik vanuit mijn revalidatieperiode kreeg. Best lastig om een balans te vinden tussen werk, gezin, genoeg bewegen, vrienden en hobby's. 



Begin juni gingen we in Putten naar de open dag van allerlei hulpdiensten en haalde onze mannen hun spuitdiploma. De hit van de dag was toch wel dat ze bij de stand van de Marechaussee kon je je eigen vader arresteren. Papa gehuld in een boeven shirt en in een boevenauto. De kinderen "gewapend" en ondersteund door de mannen en vrouwen van de Marechaussee sommeerde de boef om uit de auto te komen. Die stribbelde uiteraard eigenwijs tegen. Super leuk dat dat opgezet was, want de mannen hebben het er nog over ;).  



Vriendinnen die 40 worden en waar je al 20 jaar vriendin mee bent, die moet je verwennen! Dus ik nam mijn "oudste"vriendin mee naar de bios. 


Wat later op de avond wandelen geeft prachtige luchten. Dus dat doen we ook geregeld. Heerlijk om even buiten te zijn, de dag door te spreken en te genieten van het kleurenspel in de lucht. Ondertussen gaat de zon wel erg laat onder en zien we het niet meer zo vaak.



Fikkie stoken en marshmallows... betere avonden krijg je bijna niet. Super om te zien hoe onze jongens van zoiets simpels kunnen genieten. En wij met hun :)



Hans kreeg een bonus en koopt traditie getrouw voor ons een kadootje. Dit spel kreeg onze oudste. Echt een briljant spel. Het is Scotland Yard, 1 van de spelers is mister X een spion, de rest van de spelers zijn detectives en moeten samen werken om mister X te pakken te krijgen. Wat wij heel erg leuk vinden is dat het een redelijk kort spel is voor een bordspel en dat je moet samen spannen tegen 1 andere tegen stander. Zo heb je niet echt een verliezer. Het verraste mij na de eerste keer spelen, dat het zo leuk was. 



Echt Oostenrijks! Wij namen deze vorig jaar mee als souvenir en vonden het hoogtijd worden om door deze Kaiserschmarrn nog eens terug te denken. Het verhaal gaat dat de kok van de keizer, pannenkoeken bakte, bij het draaien brak de pannenkoek. Hij besloot de pannenkoek nog verder stuk te maken en zo kreeg hij grove stukken. Geserveerd met jam en appelmoes toverde hij het om tot een nieuw gerecht op de kaart van de keizer. Geen idee of dit verhaal op waarheid berust, maar wij vinden het leuk genoeg om het in ere te houden ;).



Doordat ik veel actiever ben, betekend dat ik ook actiever mijn rust op zoeken. De zomer is daar een heerlijk seizoen voor. In de zon met een salade op schoot en een boek binnen handbereik hoor je mij voorlopig niet meer. 



Via marktplaats verkochten we wat dingen en al het geld wat we daarvoor kregen verdween in de vakantiepot. Leuk om straks eens een ijsje oid van te eten. Een andere grote berg ging naar de kringloop of naar de kerk. Heerlijk ons huis raakt steeds opgeruimder!



Voor vaderdag moesten er natuurlijk kadootjes gekocht worden. Op woensdag ben ik net iets later klaar met werken dan de jongens uit zijn. We spraken af bij de delifrance in het dorp waar zij op school zitten en ik werk.Ze gingen er zelfstandig heen. We lunchte, kletste bij en kochten een tas vol leuke kadootjes voor papa. Zo leuk dat die gasten groter worden!



Zoals ik al zei moeten we erg wennen aan een nieuw ritme en hoe we alles indelen. Het is heel erg zoeken en we zijn er nog niet uit. Ik heb me de afgelopen maand goed gevoeld, maar ook vaak somber en niet mezelf. De puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plek en de rust in mijn hoofd en lichaam komen ook steeds meer terug. Het is zo zoeken naar een nieuwe manier van leven en voor ons gevoel hadden we die net gevonden. 



Toen ik in Rotterdam ging werken had ik de grootste plannen, wilde naar museums, naar bepaalde winkels en naar de markthal. Ik was altijd 1 middag vrij en had ik nog wat tijd over voor ik thuis moest zijn voor de jongens. Doordat ik heel snel (binnen een maand) een andere baan had, is er van die plannetjes niks terecht gekomen. Daarom besloot ik op een vrije dag naar de stad te gaan en al die dingen te doen die we graag wilde. Het allerleukste... Mijn lief nam een middagje vrij en ging een deel van de dag mee. We gingen oa naar de kunsthal voor de expositie met levensechte beelden. Prachtig hoe dat gemaakt is! 




Toen we de stad zat waren vertrokken we richting het strand om daar een hapje te eten. We kwamen niet verder dan Stellendam, omdat mijn man daar een geweldig tentje wist. Nou hij had niet gelogen. We hebben echt heerlijk gegeten. Dus mochten jullie eens in die hoek zijn, ga eens een hapje eten bij Zout en zoet



Thomas werd in september 10. Toen was ik nog volop aan het revalideren en zag ik een kinderfeestje niet zitten. Thomas wilde heel graag iets specifieks doen, maar dat lukte steeds niet en zo werd het feestje maar uitgesteld en uitgesteld. Ondertussen is het schooljaar bijna voorbij en begon de tijd toch wel te dringen. Maar we hebben zijn feestje gevierd. En om eerlijk te zijn was dat wel heel erg lekker. Alle rust om de verjaardag te vieren, zonder de druk van alle andere "verplichtingen" rondom een verjaardag (helemaal omdat wij allemaal binnen 1 maand jarig zijn). Feestjes vind ik altijd wel een uitdaging, zeker met jongens.... maar ik ben er achter dat nu ze groter worden en dus ook rustiger dat het zo leuk is. Beetje jammer dat volgend jaar de laatste keer gaat zijn ;)



Bessen in alle kleuren en soorten uit eigen tuin! We smullen wat af :)


Al tijden was ik op zoek naar nieuwe sandalen. Wat ik wilde was blijkbaar niet goed te krijgen en ik heb me een ongeluk gezocht. Maaaaaaar... ik heb ze :). 


Ik begon een bijbelstudie over prediker. Deze downloade ik van de site van Flourish like a palmtree. Mooi om zo met God's woord bezig te zijn en in mijn geval te combineren met bible journaling. 


Iets met grote drukte op warme zomerse dagen, heel vroeg in de ochtend, wetend dat iedereen waarschijnlijk gaat bbqen.... Nou dat ziet er dus zo uit. Maar we hebben de afgelopen tijd wel heerlijk gebbqt!


Onze jongste had op een zaterdag een feestje en wij besloten met onze oudste zoon een dagje op stap te gaan. Soms hebben ze dat gewoon nodig. Even prive aandacht van je ouders. We hingen de toerist uit in de "onze" stad en genoten van het prachtige weer. 


Hoera de was kan weer naar buiten en 's avonds gelijk lekker fris de kast in. Ik kan daar zo van genieten! Echt heerlijk en wel zo praktisch, want alles is gelijk weg gewerkt. 


In de tuin van mijn vriendin heb ik mijn eerste aquarel gemaakt op goed papier. Wat werkt dat heerlijk zeg! Hier ben ik halverwege en hieronder het resultaat. 



We eten heel wat frambozen af. Geen idee hoeveel kilo eraf gekomen is, maar wat zijn al die verschillende soorten bessen toch heerlijk! In dat opzicht ben ik echt dol op alles wat de zomer voortbrengt qua eten.


Bloggen, maar lekker weer? Een laptop buiten vind ik echt niet prettig, maar dit was wel een leuke oplossing, door met een ipad en los toetsenbord buiten te gaan zitten kon ik heerlijk genieten van beide dingen die ik heel graag doe.


Nog zo iets wat bij een bijna vakantie hoort... zegeltjes inplakken. De heren nemen hun taak zeer serieus en zijn dan ook blij met iedere euro die we zo bemachtigen ;).


Het was zo lang geleden dat ik een blaasontsteking had... dat kon natuurlijk niet... dus fietste er nog even een blaasontsteking in juni voorbij. Echt zo vervelend dat ik dat wel een paar keer per jaar heb, door medicijngebruik van de afgelopen jaren lijk ik er wel extra gevoelig op. Gelukkig werken de anitbiotica goed, maar ja dat is ook weer troep. Hopen dat we het nu weer voor een tijdje gehad hebben. 


Wat worden ze groot! Ja ja deze held bakt zelf pannenkoeken. Heeft hij bij opa en oma geleerd. En wij maken er dankbaar gebruik van. Ik ben er een groot voorstander van om kinderen zelfstandig op te voeden. Uiteraard is vuur en kinderen gevaarlijk, maar als je je kind goed kent en hij/zij goed weet waar ze mee bezig is, dan geloof ik dat dat kan. En ja ongelukjes zitten in kleine hoekjes.... want met deze meneer hebben we wel eens met een fikse brandwond bij de HAP gezeten. Maar goed dat is allemaal goedgekomen en daarvan hebben we allemaal weer geleerd!


Op deze manier lunchen gaat nooit vervelen! Schoenen uit, voeten op de rand van het bunkerschip en genieten van het uitzicht.


Eind november zal ik ontslagen worden bij Jumbo omdat ik dan 2 jaar in de ziektewet zit. Voor ik ontslagen zal worden moet er nog het nodige gebeuren om mijn WIA aanvraag te kunnen indienen dus daar zijn we ook druk mee. 


Voor de vakantie bestelde ik na lang denken hamamdoeken.... Ik werd al vrolijk van de verpakking! Maar wat een super doeken zeg. Lekker dun, makkelijk mee te nemen en snel droog.


Wat hebben we een geluk met het weer van de afgelopen weken. We gingen in een natuurlijk vlakbij wandelen. Namen per ongeluk een verkeerd paadje en moesten dwars door een weide heen. Eigenlijk helemaal niet erg ;).


Verkoeling werd er ook gezocht... In water spelletjes, zwemmen en waterballonnen gooien 


Vakantie betekend extra veel tijd om te lezen. Dus ging ik met mijn boekenwurmpjes hun boeken voorraad aanvullen. Eens kijken hoe lang ze daar mee doen 


Onze oudste kweekte samen met opa een komkommerplantje op van de AH. Het plantje kreeg een heerlijk plekje in de kas van opa en de oogst rolde de afgelopen tijd binnen. Zoveel dat we besloten ze samen in te maken. Hoe super is dat. Kan hij er driedubbel van genieten!


De jongens hadden nieuwe schoenen nodig. Grappig detail, de oudste heeft nu maat 39 en dus past mama zijn schoenen. Toch een beetje raar :).


De jongens deden judo examen. Mooi om te zien hoe ze allebei op hun eigen manier groeien. We zijn trots op hun nieuwe slippen/banden. Daar hebben ze hard genoeg voor gewerkt.



In de zomervakantie moet ik een WIA aanvraag doen, daarvoor moest ik nog eens naar de bedrijfsarts. Hoe het er nu naar uitziet, was dat de laatste keer. Toch raar om zoiets af te sluiten. De afgelopen 1,5 jaar hebben we hem geregeld gesproken en gezien. Wat een fijne arts troffen wij. Hij was erg kundig en nam mijn klachten serieus. Waar je vaak horrorverhalen hoort over deze beroepsgroep, hadden wij erg veel geluk! Daar zijn we erg dankbaar voor! Pas eind november kan ik het ziektewet verhaal afsluiten, maar dit was het eerste stukje. En dat vonden we wel een taartje waard :)

3 opmerkingen:

  1. Veel beleeft!

    Goed idee naar de bioscoop:)

    Ik heb ook nog een taartje tegoed.
    Binnenkort naar de pluktuin voor een blauwenbessengebakje:) heerlijk.

    Geniet van alles, groet,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellige blog Ilse.
    Maar..... waar heb je die enige sandaaltjes gekocht?

    Groeten
    Cornelia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Komen bij een outdoor winkel vandaan. Zitten heerlijk

      Verwijderen