14 september 2018

Andere kant van de vakantieAls jullie de afgelopen weken mee gelezen hebben, hebben jullie vast onze super vakantie voorbij zien komen. Geweldige plaatjes van een prachtige plek. We maakte heel veel wandelingen, zwommen veel, winkelde, aten ijsjes en hadden het heel erg naar ons zin....

Maar uiteraard zien jullie niet alles. Ik heb er bewust voor gekozen om de hoogtepunten van onze vakantie te delen. Om het moois...onze zegeningen ... onze lachen te delen. Want eerlijk is eerlijk er was ook een andere kant. Een kant met rauwe randjes die zeer deed en tranen deed vloeien. 

Vorig jaar was ik volop aan het revalideren en stelde we ons in op niks. We hebben toen zeker al wat kunnen doen, maar niet wat we graag wilde. Dat was helemaal oke want we hadden al niet veel verwacht en ik had nog steeds veel pijn.

Nu was het anders...mijn klachten zijn nog altijd aanwezig,maar beter te beheersen, beter te voorspellen en beter mee om te gaan. Dus met een open blik en veel hoop gingen we richting Oostenrijk. En wat werden we gezegend met een lichaam wat veel meer kon dan we hadden gehoopt. Ik kon wandelen in onze geliefde bergen... Ja ik moest uiteraard rust nemen en onze weken er op in stellen. Groot voordeel is ook in zo'n vakantie dat alle werkzaamheden, huishoudelijke taken van thuis en andere verplichtingen weg vallen. Dat geeft heel veel ruimte in mijn energielevel en dus ook in mijn kunnen. 

MAAR...

Mijn hart wil zo graag zoveel meer... ik liep letterlijk tegen mijn grenzen op en moest zoeken hoe ik dat een plekje kon geven. Daar hoort veel praten bij, huilen en zoeken naar wat we willen voor de toekomst. Maar ook extra rust, soms wat extra medicatie en geregeld plakte Hans wat fysiotape op mijn pijnlijke bekken. En soms kan ik het dan ineens helemaal zat zijn dat ik altijd pijn heb... dan vliegt alles me aan en ben ik boos. Op wie? Op niemand... vooral op de situatie. 

Ondertussen zijn we al weer weken thuis en kunnen we alleen maar positief terug kijken op een geweldige vakantie. De pijnlijke randjes zijn uit de herinneringen verdwenen en het mooie blijft over. Daarnaast merk ik dat ik weer een stuk verder ben in mijn persoonlijke proces rondom mijn pijnklachten en rugproblemen. Net als een baby die een sprongetje maakt... eerst huilt een baby veel en niet veel later kan je kleintje ineens veel meer. Zo voelt deze vakantie ook een beetje voor mij... Ik moest tegen die grenzen aanlopen, om weer een stuk verder te komen in mijn acceptatie. 

En voor nu?

Nu dromen we al over nieuwe vakanties met deze geweldige ervaringen in ons achterhoofd..

12 opmerkingen:

 1. Je hebt veel en mooie dingen kunnen doen, houd je daar aan vast.
  (makkelijk gezegd natuurlijk)

  Weer nieuwe plannen maken, hoe leuk is dat, doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een positieve dame ben je toch Ilse !!!! Zo fijn dat je dat met ons wil delen, heel herkenbaar ook !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Hilde.... lief compliment...en voor mijn gevoel is het juist om beide kanten van zoiets te laten zien ...

   Verwijderen
 3. Weer zo'n open en sterk verhaal! Maar moeilijk om te reageren, wat kan ik zeggen? Ik hoop voor je dat volgend jaar de beperkingen minder zijn, de grenzen weer verlegd kunnen worden. Maar altijd zullen er grenzen zijn die je beperken, in je lijf of in je hoofd. Sterkte daarmee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief Astrid! Dank je... we hopen idd ook dat de grenzen volgend jaar weer een beetje mogen opschuiven...

   Verwijderen
 4. Lieve Ilse,
  Accepteer dat het is wat het is. En kijk naar wat je wel kunt. Tel je zegeningen. Geloof me dat helpt (weet ik uit ervaring). En af en toe even mopperen mag ook of zo heel eerlijk dit blog plaatsen. Top! Houd goede moed, niets is voor niks. Liefs, Corry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je corry.. klopt hoor... focus me heel erg op de positieve dingen ..en mopper op zn tijd ook... goede moed daar ben ik mee geboren dus komt goed

   Verwijderen
 5. Leren omgaan met een lijf dat niet wil wat jij wil vraagt heel veel. Maar voor zover ik lees en zie op insta doen jullie het zoooo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aanvaarden is een proces en dat weet jij heel goed te verwoorden. Ik sluit me aan bij Aritha. Je bent op de goede weg. En af en toe rouwen is ook heel normaal. Ik heb al 38 jaar pijnklachten dus ik mag dat wel zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!... wat heftig voor je en klopt hoor stukje rouwen en nog wat dieper in je acceptatie daardoor komen hoort erbij. Succes met alles

   Verwijderen