22 november 2018

Alternatieve Sint Kadootjes

We houden van Sinterklaas, maar lopen al een paar jaar tegen het luxe probleem aan dat iedereen alles al heeft. Toen we vorig jaar aan het verzinnen waren wat we wilde geven aan onze familieleden, kwamen we er eigenlijk niet uit. Ook bij het verzinnen van eigen verlanglijstjes voor onze verjaardagen of 5 december lopen we vast. We zijn zo gezegend en hebben weinig wensen die op zo'n lijstje kunnen. Ons huis is gewoon normaal, maar er zitten genoeg spullen in. Eigenlijk hebben we geen behoefte aan nog meer spullen. 

Collect moments, not things


Bovenstaande quote deed ons beseffen wat we al aanvoelde en merkte. Spullen en dingen wordt je niet gelukkig van. Momenten en herinneringen maken ons wel gelukkig! Maar hoe giet je dat in de vorm van Sinterklaas vieren? En we namen we een risico dat het niet goed ontvangen zou worden. Maar toch besloten we deze stap te nemen en iedereen een persoonlijk moment kado te geven. Daardoor geef je wel wat meer geld uit uiteindelijk, maar je hebt er dubbel en ook zelf plezier van.

Zelf kaarten maken


Om toch iets te kunnen overhandigen maakte ik zelf kaarten, met daarom een soort tegoedbon. Wat gaven we dan weg? Een keertje lunchen. Ontbijten bij een hotel (voor onze jongens die dat zo graag een  keertje willen). Tegoed bon om bij ons thuis chinees te komen eten. En een middagje bowlen. Zo hebben we met iedereen een moment en dat is compleet op hem of haar afgestemd. 

De kaarten maakte ik bruine craft kaarten. Ik leefde me uit met letters, zwart, wit en washitape. Heerlijke bezigheid voor een middagje. Aan alle enveloppen kwam een gedichtje waarbij de Sint uitlegt waarom hij dit jaar koos voor een ander soort kadootjes en niet voor wat er standaard gebeurde.




en?...


Het beviel super goed! Onze familie was zeer verrast en de enveloppen en tegoedbonnen werden goed in ontvangst genomen. Ondertussen hebben zijn alle tegoedbonnen ingeleverd en hebben we het reuze naar ons zin gehad. Sommige dingen heeft Hans gedaan, andere ik en andere als gezin. Super en waarschijnlijk gaan we dit wel vaker doen. 

Ik wilde dit het liefst vorig jaar al delen, maar dat ging niet aangezien er ook wat familieleden meelezen op mijn blog ;). Maar dit jaar kan ik ze gemakkelijk delen en sta ik er nog helemaal achter. Ik kan het iedereen aanraden om eens een alternatief Sint kadootje te geven.

4 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse, ook wij lopen tegen hetzelfde probleem aan. Alles hebben we, we weten niks te verzinnen, enz. Maar we willen toch lootjes trekken. Dit is wat wij gedaan hebben. Op elk lootje staat een gerecht, zoals amuse, voorgerecht enz. Dit zijn bij ons 8 gerechten. we maken dus het gerecht wat op het lootje staat. Formaat tussen amuse en voorgerecht in. En op elkaar afgestemd. Dus niet 8 keer soep, haha. Wij zitten dus lekker lang aan tafel met ons gezin. Ideaal voor goede en vooral gezellige gesprekken. Lieve Ilse, heel veel plezier in deze drukke, maar ooh zo gezellige tijd. Groetjes van Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij doen dit de laatste jaren ook al met verjaardagen. Ik maak een mooie kaart als tegoedbon voor een etentje. (wij hebben 5 kinderen waarvan 3 getrouwd) Je kunt dan ook met z'n vieren mooie gesprekken voeren, wat niet altijd lukt als de kleinkinderen ook rondlopen

    BeantwoordenVerwijderen