19 december 2012

Knoflooksaus

Deze saus is simpel en snel gemaakt en super lekker. Vol en romig van smaak. Zoveel lekkerder dan een fles of potje uit de winkel! Heerlijk bij vlees, bij een broodje shoarma, bij een chipje, als dipsaus voor rauwe groenten en zo kan ik nog wel even doorgaan... Het kan eigenlijk overal bij!


Recept knoflooksaus


3 eetlepels mayonaise 
2 tenen knoflook
Peper en zout

Pel de knoflooktenen en pers ze in een bakje uit.
Voeg de mayonaise toe en roer goed door.
Evt op smaak brengen met nog wat peper en zout.

Je kunt ook de helft mayonaise vervangend door kwark of Griekse yoghurt, dan wordt hij iets romiger.

Eet smakelijk 

1 opmerking:

  1. Je kunt ook zelf makkelijk magere knoflooksaus maken: half magere kwark, half yogonaise, verse knoflook naar smaak, beetje suiker, zout en peper. Wat (gedroogde) peterselie er door is ook lekker en ziet er mooi uit.
    Eet smakelijk, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen