2 december 2012

Volkoren wraps zelf maken

Dit weekend aten wij wraps. Normaal kocht ik een pakje uit de winkel. Best prijzig en gemaakt van tarwe... waar je na een half uur weer trek van krijgt. Dus na wat gezoek bleek dat het heel simpel is om zelf wraps te maken. Dat heb ik dus ook gedaan en dan gelijk van volkorenmeel, zodat ze goed vullen! De kosten zijn heel erg laag, 30 cent voor 6 volkoren wraps... in de winkel betaal je rond de 2 euro voor een pak van 6 tarwe wraps. Reken uit je winst ;)

Recept Volkoren wraps
6 stuks

125 ml water
200 gram volkorenmeel
1 eetlepel olijfolie
snufje zout
extra nodig: een deegroller

Roer alle ingredienten door elkaar met een lepel.
Dek de schaal af en zet hem een half uurtje weg. 
Verdeel het deeg in 6 stukjes, maak daar bolletjes van en rol deze zo plat mogelijk uit.
Verhit een koekenpan en bak de wraps daar gaar in (ongeveer 1-2 minuten per kant).
Je hoeft geen olie in de pan te gebruiken, want er zit genoeg olie in de wraps.
De wraps kunnen ingevroren worden, wil je ze er p.st. uit kunnen halen doe dan vellen bakpapier tussen de wraps.

Wat ik er tussen doe? Kijk op de andere blog Eet smakelijk!


13 opmerkingen:

  1. Hoort er geen gist in?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je super snelle antwoord!
    Ik heb ze gemaakt. Is heerlijk en idd vullend. Maar..... net als bij het maken van de gewone (witte) wraps zijn ze te "plakkerig", blijven aan het aanrecht plakken bij het uitrollen. Dan gebruik ik bloem (in dit geval meel) om ze uit te kunnen rollen, dan pak ik ze op en leg in de koekenpan. Resultaat: meel zit op je handen tijdens het eten. In de winkel zijn ze mooi glad, presenteert mooier. Kan je mij alstublieft uitleggen wat ik verkeerd doe, want ik lust geen brood en wraps zijn ideaal als lunch en een lekker hapje in de avond!!!! Alvast heel erg bedankt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Handen wassen voor je gaat eten ;) nee grapje
      Ik gebruik wat zonnebloemolie om m'n werkblad en evt m'n handen in te vetten.
      Je zou ze evt ook uit kunnen rollen tussen 2 lagen bakpapier.
      Ren andere optie is om evt een klein beetje meel/bloem extra toe te voegen tijdens het kneden. Ieder deeg is weer anders, misschien helpt bij jou als je iets meer meel toevoegt of wat minder water. Experimenteer daar eens wat mee.
      Ben benieuwd of je hier mee uit de voeten kan!?

      Verwijderen
    2. Gebruik een matje en een deegroller van siliconenrubber. Die plakken niet. Het matje kan zo de oven in, in plaats van bakpapier, bij pizza's bijvoorbeeld.

      Verwijderen
  3. Of gewoon bij de molen...

    Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij de Jumbo tegenwoordig ook

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb dit recept nu al een paar keer geprobeerd, maar het wil maar niet lukken. Mijne zijn namelijk veel te hard/droog ofwel ze breken als ik ze wil oprollen. Ik heb al geprobeerd meer olie en/of water toe te voegen, maar ze blijven breekbaar. Heb je enig idee waar dit aan kan liggen en of jullie dit ook hebben?
    Groetjes anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anita,
      Ik vermoed dat je ze iets korter moet bakken. Als je ze te lang bakt, worden ze idd wat krokanter en is oprollen een uitdaging.
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  6. Ik heb dit recept nu al een paar keer geprobeerd, maar het wil maar niet lukken 😣
    De wraps worden heel hard/droog en breken bij het oprollen. Ik heb al geprobeerd meer olie en/of water toe te voegen, maar dat wil ook niet helpen. Enig idee wat ik verkeerd doe en hebben jullie dit ook?
    Groetjes anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb dit recept nu al een paar keer geprobeerd, maar het wil maar niet lukken. Mijne zijn namelijk veel te hard/droog ofwel ze breken als ik ze wil oprollen. Ik heb al geprobeerd meer olie en/of water toe te voegen, maar ze blijven breekbaar. Heb je enig idee waar dit aan kan liggen en of jullie dit ook hebben?
    Groetjes anita

    BeantwoordenVerwijderen