30 maart 2013

Carrotcake


Het recept voor deze carrotcake vond ik in het blad Delicous. Carrotcake stond nog steeds op m'n ooit nog te maken lijstje... nu met dit recept ben ik het gaan proberen.

Vond het een lekkere zoete cake, je ziet de wortels wel, maar proeft hem niet echt duidelijk. Ik koos ervoor om een topping te maken van roomkaas, honing en noten. Deze heb ik zelf verzonnen.

Recept Carrotcake
1 kleine cake

2 eieren
150 gram suiker
150 ml zonnebloemolie of olijfolie of een mix
170 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje kaneel
175 gram winterpeen of worteltjes
125 gram walnoten
half kuipje roomkaas (monchou)
2 eetlepels honing
1 handje gemengde noten

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in (kleine maat ongeveer 20cm).
Schil de wortels en rasp ze grof.
Hak de walnoten in grove stukken.
Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel.
Schenk dan de olie erbij en meng dit er goed doorheen.
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel en meng dit door het eiermengsel.
Schep dan de wortels en de walnoten erdoor.
Giet het beslag in de cakevorm en bak hem gaar in de oven in 45-55 minuten.
Hij is gaar als een sateprikker schoon uit de cake komt.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Als hij helemaal is afgekoeld, kan je de topping maken.
Rooster de gemengde noten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof.
Roer de monchou los met de honing en strijk dit op de taart.
Bestrooi als laatste de taart met de geroosterde noten.
Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Hebben jullie wel eens carrotcake op?
Vond je het lekker of juist niet?


5 opmerkingen:

  1. Gisteren worteltjestaart op. Verrukkelijk. Mijn dochter heeft hem speciaal voor mijn verjaardag gemaakt.Ik zal het recept binnenkort op mijn blog plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het nog nooit gemaakt of gegeten. Lijkt me lekker maar als ik vertel wat erin zit denk ik niet dat de kinders enthousiast zullen zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond het er niet lekker uitzien. Maar eenmaal uit de oven! Heeeeeerlijk! :) Vooral met de topping. Wat een verwennerij na de vieze andijviesoep...hahaha! :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je in ieder geval nog een lekker toetje had ;)

      Verwijderen