12 april 2013

Hartige cakepops

Er zijn veel mensen die tegenwoordig zo'n leuk en handig cakepop-makertje hebben. Leuk om te doen, maar vind het wel een priegelwerkje... en een tijdrovend klusje.
Terwijl ik daar mee bezig was bedacht ik dat er toch nog meer lekkere varianten gemaakt moesten kunnen worden. Zo ging ik aan het proberen ... en het resultaat??? Lekkkkkker!!!
Het idee komt een van deze hartige cake. Het recept past ik enigzins aan en zo maakte ik 12 hartige cakepops. Heerlijk voor bij een glaasje wijn, misschien ook wel voor bij een salade of als lunch. Wat dacht je als een hapje op een verjaardag? Ja redenen om ze geregeld te bakken ;)

Recept Hartige cakepops
12-15 stuks

75 gram bloem
40 gram olijfolie
50 gram melk
50 gram spekjes

10 gram rucola
30 gram geraspte kaas
2 zongedroogde tomaten
1 bosui
1 ei
1,5 theelepel bakpoeder
peper en zout

Verwarm het cakepop-apparaat.
Snijd het uitje in dunne ringetjes.
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
Voeg de bosui toe, maal er wat peper en zout overheen en bak dit alles even mee.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Hak de rucola fijn.
Mix het ei met de melk, olijfolie, bakpoeder en de bloem tot een glad beslag.
Voeg de rucola, de tomaatjes en de gebakken spekjes toe.
Roer dit alles tot een glad beslag en voeg dan de kaas toe.
Verdeel met 2 lepels beslag in het cakepop apparaat.
Bak de cakepops in 4-5 minuten gaar en goudbruin.
Even laten afkoelen en je kunt ze eten.
Je kan ze van tevoren maken en later even opwarmen in de oven.


Eet smakelijk!



















7 opmerkingen:

  1. Ik heb ze al vaak gemaakt, super lekker!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste,

      Ik heb ze zojuist ook gemaakt. Gebruikte een siliconen bakvorm voor cakepops en kon er 20 uit halen. (had iets meer ui gedaan). Ze waren echt super lekker.

      Verwijderen
    2. Zo'n vorm is er inderdaad super voor! Fijn om te horen dat ze in de smaak vielen!
      Groetjes

      Verwijderen
  2. als je een bakoven gebruikt..hoe lang dan in de oven ??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste anoniem, daar heb ik geen ervaring mee... ik zou zeggen tot ze iig goudbruin zijn en als je er met een sateprikker in prikt moet die er droog uitkomen... Hoop dat je er wat mee kan!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  3. Kun je ook het beslag een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste anoniem, daar heb ik geen ervaring mee. Zou persoonlijk zou ik de pops eerder maken en die in een oven van 150 graden een beetje opwarmen. groetjes Ilse

      Verwijderen