25 juni 2013

Citroenkoekjes


Tot afgelopen herfst gebruikte ik niet of nauwelijks citroenen. Tot ik een overheerlijk recept tegen kwam van een citroentaart van Herman den Blijker. En wat bleek, heerlijk. 
Dat maakt dat ik nu het zomer is en ik vaak geen trek heb in hele zoete dingen, juist wat recepten met citroen wil gaan proberen. Dit koekje maakte ik vorige week! Heerlijk... lekker fris... een echt zomer koekje.

Recept Citroenkoekjes
trommel vol

200 gram bloem
110 gram roomboter
1 citroen
1 zakje vanille suiker
50 gram suiker

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een bakplaat.
Was de citroen goed met heet water en droog deze af.
Rasp de schil van de citroen eraf, maar niet het witte stuk.
Smelt de roomboter in de magnetron.
Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en het sap van een halve citroen bij de boter.
Kneed dit tot een deeg.
Draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot en druk deze plat.
Bak ze 17-23 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk

3 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,
    Lijkt me heerlijk Ik gebruikt ook vaak citroen in mijn Marokkaanse stoofschotel, even uitpersen en geeft een heerlijke smaak.

    En in cake vind ik het ook lekker.
    Even wat sprenkelen in het beslag, net even lekkerder.

    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker hoor! Leuk voor een woensdagmiddagje, bedankt weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen