14 september 2013

Pizzabroodjes

Vandaag een geleend recept. Heel simpel eigenlijk, maar erg lekker en elke keer anders door andere ingrediënten. De pizzabroodjes zijn makkelijk mee te nemen voor bv een dagje uit of voor een picknick of voor in de brooddoos als extraatje. Ook erg lekker bij een salade of een kop tomatensoep!


Het recept kwam ik tegen op het blog: Eenvoudig Leven. Het is een basic recept,wat naar smaak is aan te passen. Wat ik dus ook deed. Klik hier voor het orginele recept.
Het is een fors recept, maar gelukkig zijn de broodjes ook goed in te vriezen. Evt zou je ze nog kunnen opwarmen in een oven van 180 graden.

Recept Pizzabroodjes
18-24 broodjes 

750 gram bloem
400 gram water
10 gram gist
8 gram zout
flinke scheut olijfolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden
blikje tomaten puree
geraspte kaas
optioneel:
handje rucola
zongedroogde tomaatjes
olijven
gesnipperd uitje
andere soorten kaas
kipfilet/ham/spekjes/salami
kies wat jezelf lekker vind!


Maak met een broodbakmachine, kneedmachine of met de hand het deeg van het bloem, water, gist, zout, olijfolie en Italiaanse kruiden.
Kneed 15 minuten en doe het deeg dan over in een licht ingevette schaal en dek deze af.
Laat dit een uur rijzen.
Ondertussen kan je alle overige ingrediënten snijden en klaar zetten


Als je met je vinger in het deeg prikt en er blijft een gat achter, dan is het genoeg gerezen.
Rol de het deeg uit tot een grote langwerpige lap van ongeveer 1,5 cm dik.


Verdeel hier eerst de tomatenpuree over en dan de rest van de ingrediënten die je gekozen hebt.


Rol het deeg nu van onderaf stevig op en druk de naad goed dicht.


Snijd van de rol stukken af van ongeveer 2-3 cm dik en leg deze omgedraaid op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de broodjes nog een half uurtje rijzen.


Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar en bruin.
Ik bak de platen direct achter elkaar.

Eet smakelijk!




4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit zeg! Ik ga geloof ik vandaag de keuken maar eens in, daar is het ook echt weer voor...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm ziet lekker uit en niet moeilijk om te maken...ga ik zeker uitproberen...kokkerelen...een van mijn favoriete dingen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Even een update, ze lukten goed en waren heerlijk... ik ga de rest invriezen, dan hebben we nog eens wat lekkers voor handen. Dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmm, dat is nog eens een lekker idee! Zelf maak ik wel geregeld bolletjes van pizza deeg met italiaanse kruiden door het deeg. Ik duw de bolletjes plat en doe er dan wat olijfolie, tomatenpuree, ui, paprika, ham en kaas op en bak ze dan. Maar dit ziet er wel heel leuk uit en gaan we dus zeker ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen