10 januari 2014

Havermout-pancakes


Het verhaal achter de foto van dit smullende ventje is simpel...
mama las op zaterdagavond een stukje in de krant
ze las daar een lekker recept en de volgende dag werd dat de avondmaaltijd
:)

Het orginele recept komt uit het Refomatorisch dagblad,
wat we gratis op proef hebben (altijd leuk zo'n actie)
Het recept heb ik wat aangepast en dit zijn mijn 
Havermouts-pancakes



Recept Havermout-pancakes
10-12 stuks

300 ml melk
100 gram havermout
100 gram volkorenmeel
2 eieren
1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
7 gram bakpoeder
scheutje olie
snuf zoet
snuf koekkruiden of kaneel

Doe de havermout en de melk in kom, roer dit goed door en laat dit 10 minuten rusten.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix dit goed door.
Verhit wat olie of boter in een pan en schep met een juslepel 2 of 3 hoopjes in de hete pan.
Bak de pancakes tot de randen droog zijn en er bubbeltje in het midden zijn, draai ze dan om.
De andere kant bak je tot het goudbruin is.
Serveer ze met wat honing of jam of volgens onze jongens is de nieuwste chocoladepasta ook geweldigggggg....omdat die zo lekker smelt en het net lijkt of er een gesmolten chocolade reep op je pancakes ligt ;)

En zo krijg je nou zo'n foto van zo'n smullend en genietend kind!


7 opmerkingen:

  1. Lijkt me een lekker receptje! Maar eens proberen dit weekend, wij zijn hier namelijk dol op pannenkoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Idee om morgen als ontbijt te maken. Dan wel zonder suiker en zonder chocoladepasta ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je doen, ze zijn heerlijk!
      De chocopasta heb ik ook zelf gemaakt, niet totaal zonder suiker, maar wel heeeeel veel minder dan die uit de winkel. Dat recept komt binnenkort ook online!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  3. Alvast bedankt voor je pasta recept, want daar zijn ze hier stapel op. Die pannenkoeken ga ik ook voor ontbijt doen, dat doen we hier overtheocean vaak. Samen met bacon en/of sausage. Goed begin van de dag als het zo bar koud is.
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. over the ocean??? Waar is die andere kant dan??
      Pastarecept gaat er aankomen!
      Het is zeker erggg lekker om warm te ontbijten zeker als het zo giga koud is!
      Succes met de kou, is het heel erg bij jullie?
      Liefs Ilse

      Verwijderen
    2. Dat is \Canada. Het is nu warm, -4 ofzo. \Het was rond -25 tot -30 met windkou tot -40 of iets kouder. En dan is iets warms heerlijks om mee te beginnen.
      Morgenchtend ga ik ze maken. Daarom kwam ik even terug naar je recept.
      Groet, Wilma

      Verwijderen