18 april 2014

IJslolly's

Al eerder blogde ik over het etentje waar mijn ouders onze gasten waren.
Voor het Grand Dessert, maakte ik meerdere kleine toetjes.

Deze ijslolly was er 1 van.


Het is heel simpel gemaakt, wees alleen slim en doe het niet zoals ik...
op een zomerse lente dag, in de keuken waar de zon gezellig naar binnen schijnt...
nee dat was geen goede combi met ijs...
Doe het dus in ieder geval niet op een plekje waar de zon op je werkblad schijnt ;)

Recept IJslollies

1 bak ijs
flinke hand pecannoten
hagelslag
houten prikkers of lange dessertlepels
chocolade saus
ijsbolletjestang

Het is belangrijk dat je snel werkt en zet dus alles van tevoren klaar.
Hak de pecannoten in kleine stukjes en doe deze in een bakje.
Doe de hagelslag ook in het bakje erbij.


Leg een bakpapiertje op een bord en zet het bord alvast in de vriezer, ik werkte snel en werkte ook met de vriezer even open zodat de lolly's zo snel mogelijk weer konden koelen.
Maak met de ijsbolletjestang mooie bollen ijs, maar niet groot.
Neem als je een bol hebt gemaakt, de bol in je handen en rol hem wat ronder.
Rol hem dan door het noten/hagelslag mengsel.


Steek dan de houtprikker of de lepel erin en leg ze op het bord in de vriezer.
Ga zo door tot je genoeg lolly's hebt voor iedereen.


Laat ze in 1 uur weer helemaal bevriezen.
Voor het serveren giet je wat chocoladesaus op een bordje en legt hier de lolly in.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hoi Ilse,
    Wat een heerlijk toetje lijkt me dat... Helemaal feestelijk..!
    Ik wens je een heerlijk paasweekend!
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen