Laatst stond er bami op het menu,
maar ik wilde eigenlijk een koolhydraat-arme maaltijd eten na een koolhydraat rijk weekend....
Dus ik bedacht deze oosterse quiche. Het was erg lekker, alleen zag het er niet smakelijk uit....
Dus daarom een foto van een leeg bord, als bewijs van het feit dat wij het lekker vonden ;)
Recept Oosterse quiche
2 personen
1 kipfilet
100 gram tauge
100 gram spitskool
1 paprika
1 ui
stuk prei
1 peentje
5 champignons
1 flinke eetlepel bami/nasi kruiden (deze koop ik op de markt, er zitten echt alleen maar kruiden in en dus geen stukjes gedroogde groenten in en is gemaakt van allerlei oosterse kruiden en zo dus ook zonder e-nummers)
1 eetlepel ketjap manis
evt wat sambal naar smaak
2 eieren
50 ml slagroom
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd daarna alle groenten in fijne reepjes.
Bak de kipfilet in wat olie goudbruin.
Voeg dan steeds kleine beetjes van de gesneden groenten toe.
Bak deze bijtgaar.
Voeg de bami/nasi kruiden, de ketjap en de sambal toe en bak dit even mee.
Klop ondertussen de eieren met de slagroom los.
Doe de oosterse mix in een ovenschaal en giet het eiermengsel eroverheen.
Bak de quiche in 20 minuten gaar en goudbruin.
Let op door de ketjap en de eieren zal de binnenkant van de quiche iets grijzig kleuren... ik vond het er vies uitzien, maar de smaak is heel goed!
Dus... eet smakelijk!
Grappig toch dat dingen soms zo lekker zijn dat er geen tijd meer is voor een foto op de blog... dankjewel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenEen leeggegeten bord zegt meer dan een foto van een goed uitziend gerecht...
BeantwoordenVerwijderenMoet wel heel lekker geweest zijn...
Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam
Haha ik moet even grinniken over je oplossing. Net als roerei, dat kan er soms ook zo 'bijzonder' uitzien.... ;-)
BeantwoordenVerwijderenhahah ja ik vond hem ook wel slim gevonden ;)...
Verwijderenen idd roerei ziet er vaak ook onsmakelijk uit op foto's
blij dat jij dit blijkbaar ook wel eens hebt!
Liefs Ilse