16 juni 2014

Oosterse quiche

Laatst stond er bami op het menu, 
maar ik wilde eigenlijk een koolhydraat-arme maaltijd eten na een koolhydraat rijk weekend....
Dus ik bedacht deze oosterse quiche. Het was erg lekker, alleen zag het er niet smakelijk uit....
Dus daarom een foto van een leeg bord, als bewijs van het feit dat wij het lekker vonden ;)



Recept Oosterse quiche
2 personen

1 kipfilet
100 gram tauge
100 gram spitskool
1 paprika
1 ui
stuk prei
1 peentje
5 champignons
1 flinke eetlepel bami/nasi kruiden (deze koop ik op de markt, er zitten echt alleen maar kruiden in en dus geen stukjes gedroogde groenten in en is gemaakt van allerlei oosterse kruiden en zo dus ook zonder e-nummers)
1 eetlepel ketjap manis
evt wat sambal naar smaak
2 eieren
50 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd daarna alle groenten in fijne reepjes.
Bak de kipfilet in wat olie goudbruin.
Voeg dan steeds kleine beetjes van de gesneden groenten toe.
Bak deze bijtgaar.
Voeg de bami/nasi kruiden, de ketjap en de sambal toe en bak dit even mee.
Klop ondertussen de eieren met de slagroom los.
Doe de oosterse mix in een ovenschaal en giet het eiermengsel eroverheen.


Bak de quiche in 20 minuten gaar en goudbruin.
Let op door de ketjap en de eieren zal de binnenkant van de quiche iets grijzig kleuren... ik vond het er vies uitzien, maar de smaak is heel goed!
Dus... eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Grappig toch dat dingen soms zo lekker zijn dat er geen tijd meer is voor een foto op de blog... dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leeggegeten bord zegt meer dan een foto van een goed uitziend gerecht...
    Moet wel heel lekker geweest zijn...
    Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha ik moet even grinniken over je oplossing. Net als roerei, dat kan er soms ook zo 'bijzonder' uitzien.... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahah ja ik vond hem ook wel slim gevonden ;)...
      en idd roerei ziet er vaak ook onsmakelijk uit op foto's
      blij dat jij dit blijkbaar ook wel eens hebt!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. O ja...
    dat herken ik...
    Veelal zien hele gezonde gerechten er iets minder smakelijk uit.
    Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets over de smaak :-)
    Dat bewijs jij maar weer...

    Misschien is het juist wel zo dat minder lekker ogende gerechten gezonder en smakelijker zijn?
    Denk de chemische kleurstoffen maar eens uit onze voedingsmiddelen weg en je houdt 1 grijze brei over :-)
    Grappig eigenlijk...

    DANK voor dit smakelijke GOK-gerecht :-)

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen